Стало відомо, що 90% спроб входу в систему інтернет-магазинів були здійснені хакерами.

Читайте також: Кіберполіція закрила сайт КПУ

Про це повідомили фахівці компанії Shape Security, пише vlasti.net.

За даними дослідження Shape Security, хакери використовують вкрадені призначені для користувача дані, щоб увійти в систему торгових онлайн-майданчиків. Відзначається, що крім e-commerce в зоні ризику знаходяться також авіаційна промисловість і сфера споживчого кредитування. Адже саме 60% спроб входу в систему підприємств цих індустрій відбуваються кіберзлочинцями.

У звіті компанії говориться, що 3% таких атак з боку хакерів є успішними. При цьому сектор електронної комерції втрачає близько $ 6 млрд на рік в результаті хакерських атак, а сфера споживчого кредитування – близько $ 1,7 млрд. Також підприємства готельного бізнесу та авіакомпанії часто страждають від незаконних дій зловмисників.

Читайте також: Росія готує проти України потужну кібератаку, – кіберполіція

У дослідженні підкреслюється, що злочинці збирають логіни і паролі користувачів в результаті різних витоків даних. Після цього хакери застосовують отримані дані для входу в обліковий запис будь-яких веб-сайтів і мобільних додатків. Більш того, в середньому проходить 15 днів з дня, коли використовуються вкрадені дані на якомусь ресурсі до того моменту, коли розкривається хакерської вторгнення. Цього часу достатньо для того, щоб злочинці використовували дані людей з метою здійснення тисячі кібератак.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter