Попри впровадження на території Луцька карантину, на деяких ринках міста продовжується торгівля. Про це виданню "Під Прицілом" повідомили очевидці.

Читайте також: Плювали на всі закони: базарники Старого ринку, попри карантин, торгують продуктами харчування прямо з землі

Нагадаємо, що вчора, 16 березня, Луцька міська рада прийняла рішення про тимчасове переведення міста на карантин. Зокрема, мова йшла про закриття ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі, крім продуктових магазинів та аптек.

Не дивлячись на це сьогодні, 17 березня деякі несвідомі фермери, нетхуючи здоров'ям та наражаючись на небезпеку, продовжують здійснювати торгівлю біля РАЦСу.

Також, базарники Старому ринку продовжують торгувати прямо з землі продуктами харчування, різними кущами та деревами, хоча, прямо перед ними висить табличка "Торгівля заборонена". Внаслідок такої безалаберності, на вулиці Глушець утворився величезний затор, який навіть у робочий день там небуває.

Зазначимо, що у разі порушення ринками режиму карантину, власники та директори ринків будуть притягнені до відповідальності згідно з чинним законодавством України, а міська рада буде ініціювати дострокове розірвання договорів оренди під ринками, що порушуватимуть режим карантину. Про це на своїй сторінці у мережі повідмив радник міського голови Ігор Поліщук.

Читайте також: На Волині зупиняють автобусне перевезення міжміського та міжобласного сполучення

За його словами представники поліції, муніципальної варти, управління підприємництва та інших підрозділів міської ради будуть проводити моніторинг дотримання рішення міської ради про карантин.

Луцька міська рада просить лучан у разі виявлення закладів, які згідно рішення повинні припинити роботу, але завтра будуть працювати, повідомляти про це на гарячу лінію "15-80".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook