Президент Порошенко фактично визнав достовірність розслідування "Наші гроші" і звільнив Олега Гладковського з поста заступника секретаря РНБО. Сьогодні друга серія розслідування, пише відомий український журналіст Юрій Бутусов у своєму блозі.

Читайте також: Гладковський звільнений Порошенком з усіх посад

Розслідування Лесі Іванової стало вагомим фактором виборчої кампанії, і навіть прямо вдарило по рейтингу Петра Порошенка. Спочатку президент всього лише відсторонив Олега Гладковського з посади.

Але сьогодні президент Гладковського звільнив – це зроблено, щоб за всяку ціну збити хвилю негативу і дистанціювати від скандалу президента, другом і бізнес-партнером якого Гладковський був багато років. Тобто спочатку Гладковського відсторонили від виконання обов'язків, але, мабуть, щось таке може спливти в другій серії, що вирішили спрацювати на випередження. Очевидно, підстави для звільнення знайшлися.

Читайте також: "Мародерство під час війни": Гриценко про розкрадання оборонки України Гладковським та Порошенком

І знайшлися тільки після появи журналістського розслідування, раніше ніяких проблем не було. В інтернеті піднялася хвиля пропаганди АП проти "Наші гроші", але спростувати розслідування по факту, виявилося, неможливо – адже всі ці матеріали, включаючи записи з телефону і пошти, передані журналістам з реальних кримінальних справ, і є достовірними.

П'ять справ Військової прокуратури і одна справа НАБУ по діяльності групи аферистів, які діяли в контакті з сином заступника секретаря РНБО Гладковського, були передані в суди і там благополучно лежали без будь-якого руху. Поки їх не сколихнули журналісти. У судах записи телефонів не публікувалися, вони були в матеріалах кримінальних справ, і поки журналісти не виклали записи, ця ситуація два роки ховалася. Аферисти Жуков і Рогоза все грамотно розрахували. Наявність в зв'язці з ними Гладковського-молодшого не дозволяло владі це опублікувати, щоб не спливла участь друга президента.

Читайте також: Вигляд палацу Гладковського, який обкрадає оборонний комплекс, шокував мережу

Найцікавіше, це участь у справі Національного антикорупційного бюро. Дуже дивно, що саме НАБУ, якому справа про корупцію в "Укроборонпромі" була передана у 2017 році, не довело до суду цю справу, і до сих пір не розкрило роль Гладковського-молодшого, незважаючи на наявність всієї інформації. У фільмі буде порушена і ця сторона скандалу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook