Колишній президент Петро Порошенко не прийшов на допит в Держбюро розслідувань через участь у виставці своєї колекції картин.

Читайте також: Генпрокуратура порушила справу проти Порошенка

Про це кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі ДБР.

Допит був запланований на 11:00.

"Петро Порошенко не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань", – зазначили у пресслужбі.

Замість цього, згідно з трансляцією телеканалу "Прямий", Порошенко взяв участь у виставці колекції своїх картин у музеї Івана Гончара.

У музеї Івана Гончара в Києві відкрилася виставка з 43 картин, які фігурують у справі ДБР. За словами Порошенка, провести виставку запропонувала його дружина Марина.

Експрезидент заявив, що законно придбав картини, які фігурують у кримінальній справі.

Читайте також: Порошенко заявив, що "Самопоміч" отримувала фінансові гранти зі США

"Платіжні доручення на оплату цих робіт були зроблені з мого особистого рахунку після оплати всіх необхідних податків державі. Картини ввезені законно, я не зобов’язаний зберігати оригінали декларацій, хоча вони збереглися", – сказав він.

На доказ цього оригінали митних декларацій, які підтверджують справжність картин, розмістили під кожною виставленою картиною.

У ДБР не розгубилися й теж прибули на виставку, щоб вручити повістку Петру Порошенку. Проте він уже покинув музей, тож передавали повістку Марині Порошенко, пише Telegram-канал Klymenko Time.

Раніше у ДБР вказали, що у встановленому законом порядку довели до громадянина Порошенка П.О. необхідність явки до бюро для допиту як свідка у одному із низки кримінальних проваджень. Так, Порошенку необхідно було з’явитися до Державного бюро розслідувань об 11:00 26 травня.

Зазначимо, п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка викликали до ДБР для допиту як свідка у справі щодо контрабанди через кордон України колекції із 43 картин всесвітньо відомих художників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook