На Волині із 22 травня не запрацював громадський транспорт. Усе – через незадовільну ситуацію із захворюваністю на коронавірус. Зокрема, в обласному центрі міська влада буде готова відновити рух маршруток та тролейбусів лише тоді, коли показники захворюваності будуть меншими.

Читайте також: Волинь досі у списку областей, які не готові до пом'якшення карантину

Більшість областей дозволили роботу транспорту за рішенням Кабінету Міністрів про послаблення карантинних заходів із 22 травня. Однак, за певних умов та статистичних даних про захворюваність. Станом на 22 травня у Волинській області на 100 тисяч населення було 16 хворих при допустимій нормі 12, йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс", пише ІА "Волинські новини".

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповідає, що раніше місто було готове до запуску громадського транспорту та відкриття дитячих садочків. Проте зараз ситуація змінилася.

"Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки прийняла рішення, що в області послаблень не буде", – констатував посадовець.

Читайте також: У місті на Волині виявили новий випадок інфікування COVID-19, двоє містян – у реанімації

Станом на сьогодні громадський транспорт Луцька готовий вийти на маршрути і працювати у звичайному режимі. Проте наразі це відкладається.

Тим часом лучани чекають, поки на вулицях з’явиться громадський транспорт, адже не всім під силу діставатися на роботу пішки чи витрачатися на таксі.

Зазначимо, що згідно з опублікованою таблицею показників для послаблення протиепідемічних заходів, станом на 24 травня у 6 областях показник інцидентності перевищує 12 на 100 тисяч населення. Серед таких областей: Волинська (15,13), Закарпатська (14,04), Київська (12,46), Львівська (12,51), Рівненська (25,24) та Чернівецька області (37,06).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook