Верховна Рада України сьогодні ухвалила за основу законопроект про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України щодо розміру грошової застави. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів України, передає УНН.

Читайте також: Що може завадити проведенню місцевих виборів восени 2020 року

Так, депутати підтримали проект закону про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави).

Як вказано у пояснювальный записці, метою ухвалення законопроекту є усунення дискримінаційного підходу, що встановлений Виборчим кодексом України до розміру грошової застави для кандидатів у міські голови у містах з кількістю виборців понад 90 тисяч та виборчих списків партій до місцевих рад (обласних та міських з кількістю виборців більше 90 тисяч).

Законопроектом пропонується уніфікувати підхід до розміру грошової застави для таких кандидатів, встановивши розмір грошової застави у сумі 4 мінімальні заробітні плати за кожних 90 тисяч виборців.

Читайте також: В "Слузі народу" розповіли, чи варто чекати скасування місцевих виборів

Як зазначають автори документа в пояснювальній записці, згідно з чинною редакцією Виборчого кодексу, розмір застави для кандидатів на посаду міського голови м. Києва становить 4 005 807 грн, що перевищує навіть розмір грошової застави для кандидатів на посаду Президента України, та у 375 разів – середньомісячну заробітну плату.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook