До завершення 2020 року в Луцьку встановлять дев’ять "розумних" зупинок, а також інформаційні екрани про рух громадського транспорту.

Читайте також: Показали фото нових тролейбусів, які скоро курсуватимуть у Луцьку

Про реалізацію грантових коштів у межах проєкту "Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька" розповіла під час оперативної наради у Луцькій міській раді, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, пише ІА Волинські новини.

З її слів, попри те, що кілька разів оголошували тендер, але вони не відбувалися з низки причин, нещодавно тендер таки відбувся.

Як повідомила Вікторія Гомонець, граничний термін його реалізації – до 31 грудня 2020 року.

"Станом на сьогодні ми вже провели тендерні процедури і підписали договір із підрядником, згідно із яким відбудеться закупівля та встановлення 9 "розумних" зупинок для громадського транспорту. Із них – 5 великих і 4 малих загальною вартістю 3 мільйони 560 тисяч гривень. Також провели другий тендер на встановлення "розумних" екранів з інформацією про рух транспорту, це коштуватиме 3 мільйони 150 тисяч гривень. Підрядник повинен надати усі послуги до 15 листопада цього року. Однак ми бачимо, що тендерна процедура затягнулася. Разом з тим, і через карантинні обмеження, ця дата може бути трошки зміщена. Але роботи завершать до кінця року", – зазначила посадовиця.

Читайте також: З кондиціонерами та зарядками для телефонів: у Луцьку з'являться нові тролейбуси

Загалом бюджет реалізації проекту становить 249 тисяч 700 євро, з них 217 тисяч 600 євро (6 мільйонів 541 тисяча гривень) – грантові кошти, 24 тисячі 970 євро – співфінансування з місцевого бюджету.

Як передбачалося раніше, зупинки матимуть скляні стіни із захисною прозорою бронеплівкою, дерев’яні лавки, електронні табло для відображення часу прибуття громадського транспорту, табло типу "Сітілайт" з інформаційною двосторонньою панеллю, панель USB-роз’ємів для зарядки гаджетів, табло-вказівник, комплект сміттєвих урн для роздільного збору сміття (пластик/метал, скло та інше), комплект відеоспостереження, сонячні панелі, внутрішнє освітлення тощо.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook