У пенсіонера видурили понад 90 тисяч гривень. Таких жертв у Луцьку – сотні. Компанія, яка наживається на людях, працює під боком у поліції.

Читайте також: На Волині шахрай, представившись працівником банку, виманив у жінки значну суму

Про секрети шахрайської фірми – в ексклюзивному розслідуванні журналістів ТРК Аверс.

Понад місяць тому до редакції каналу звернулась глядачка з проханням розслідувати діяльність сумнівної компанії, яка обіцяє легкий заробіток. Численні відгуки в інтернеті підтвердили – фірма наживається на внесках шукачів роботи та постійно "розширюється". Журналісти спробували влаштуватись на роботу – зателефонували за номером, зазначеним в оголошенні та записались на співбесіду. Однак в офісі фірми під назвою "Волинь плюс", який знаходиться в центрі міста, керівник помітив приховане знімання на телефон, а знімальній групі телеканалу працівники компанії були не раді – навіть світло вимкнули.

" – До вас поліція ще не приходила?

– Приходила і не раз.

– І що?

– І все нормально. Ми работаєм законно, лєгально.." – такий діалог вдалось зафільмувати журналістам.

Очолюють "Волинь плюс" – керівник офісу Олександр Демиденко та його дружина – Світлана Кузик. Жінка особливо наполегливо захищала компанію і рекомендувала журналістам наступного разу приходити з поліцією.

У відповіді на запит, який журналісти отримали від поліції щодо діяльності фірми "Волинь плюс" – вказано, що за останній рік на фірму було 3 скарги і перевірки проводились, але результати повідомити правоохоронці не можуть – посилаючись на конфіденційність потерпілих.

Читайте також: В'язниця після весільної подорожі: у Таїланді затримали українця, якого звинувачують у шахрайстві

Після того, як в ефір телеканалу вийшов матеріал про цю фірму, до редакції звернувся чоловік, який побажав зберегти анонімність. Пенсіонер розповів – у березні теж відгукнувся на привабливе оголошення, зателефонував, прийшов у той самий офіс "Волинь плюс". Внесок за внеском – виклав підприємливим шахраям сумарно більше 90 тис. грн, обіцяного ж заробітку так і не отримав.

"Спочатку – 400 грн – на бланки замовлення, потім сказали – 310 євро, а потім – 3 тис. 121 долар вони нарахували, потім ще раз 600 грн на бланки", – розповів пенсіонер.

Загалом чоловік віддав аферистам 93 тисячі гривень.

Як зазначив пенсіонер – обіцяли "золоті гори" – нескладну роботу на телефоні, яка повязана з оптовою торгівлею, про дистрибюторські договори спочатку не казали ні слова.

Чоловік показав і свого роду "посібник для шахрая" від компанії "Тіенс Україна", яка в Луцьку називається "Волинь плюс" і займається дистрибютерським розповсюдженням продукції "Тяньши". Тут розписані правила – не вживати слова "Тяньши" і навіть прописана інструкція – як працювати з клієнтами і з новими шукачами роботи, які мають прийти і принести нові грошові внески. Передбачено навіть готові відповіді, якщо клієнт надумає відмовитись від роботи.

Вже на обкладинці можна помітити елементи психологічного впливу. Більше того – людей ділять на "простих" і "керівників" – відповідно і підхід до них різний. Зрозумівши, що потрапив до тенет шахраїв, чоловік двічі звертався в поліцію – каже, розслідування йде мляво: кримінальне провадження за статтею "шахрайство" відкривали і закривали, потім знову відкрили. Однак каже – карати шахраїв ніхто не поспішає.

Читайте також: Шахрай-логіст придумав цікаву схему та обікрав луцьку фірму (відео)

Журналісти знову надіслали запит у поліцію – цього разу безпосередньо слідчим, що опікуються справою чоловіка, який звернувся на телеканал – Юрію Маркевичу та Аркадію Найдичу, щоб вони пояснили, чому розслідування відбувається так повільно і неефективно, а фірма "Волинь плюс" продовжує свою діяльність і заробляє на довірливих людях.

Детальніше – у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook