Причиною вибуху в сільському клубі села Угринів Тернопільської області, внаслідок якого постраждали восьмеро дітей, за попередньою оцінкою експертів, міг стати витік природного газу.

Читайте також: 8 дітей постраждали від вибуху в клубі на Тернопільщині (фото)

Про це повідомили у поліції області, пише Громадське.

Напередодні газовики проводили ремонтні роботи. На місці події фахівці виявили стару газову трубу, до якої зробили врізку. Ймовірно, газ по старій трубі потрапив у приміщення клубу і його накопичення призвело до вибуху.

Точні причини та обставини надзвичайної події має встановити слідство.

Нагадаємо, увечері 3 січня в клубі села Угринів на Тернопільщині виникла пожежа та пролунав вибух. Унаслідок вибуху постраждали восьмеро дітей віком від 12 до 17 років, які в цей час репетирували виступ різдвяного вертепу в клубі. Їх з опіками обличчя та кінцівок 1-2 ступеня доправили до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Читайте також: Моторошна аварія за участі трьох автомобілів, двоє водіїв загинуло (фото)

Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 ККУ — порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Санкція статті передбачає обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook