У п’ятницю, 15 листопада, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук поінформував про те, що лише український народ буде вирішувати на референдумі, чи продавати іноземцям землю.

Читайте також: У Зеленського розповіли, які зміни внесуть у земельний закон

Про це він розповів в ефірі каналу "1+1".

"Позиція Президента і уряду дуже проста – українську землю потрібно продавати, потрібно мати можливість купити лише українцям або українським компаніям з українськими засновниками, про іноземців йтися не повинно. Між першим та другим читання, до грудня фактично, будуть тривати дискусії, яка там модель точно має бути. Але що на сьогодні точно вирішено, що іноземці зможуть купувати землю, якщо український народ на референдумі це дозволить. Це питання точно буде виноситися на той чи інший рівень референдумів… Референдум землі буде. Без референдуму іноземцям земля продаватися не буде", – сказав Гончарук.

Читайте також: Арахамія з трибуни Ради назвав прізвище "слуги народу", яка пропонувала колегам гроші (відео)

Також глава уряду зазначив, що головне в земельній реформі – це припинити несправедливість.

"Тому що це навіть не про продаж землі, це про те, щоб перестати забороняти українцю, або простій людині, в якого є його власність, розпоряджатися цією власністю. У нас дуже довго держава, встановлюючи якісь обмеження, нібито опікувалась людьми. Це не правда", – додав прем’єр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook