Президент ФІФА Джанні Інфантіно, коли обіймав посаду генерального секретаря УЄФА, допоміг уникнути покарань "Манчестер Сіті" і "ПСЖ".

Читайте також: Зірковий російський футболіст побив чиновника стільцем у кафе

Згідно з розслідуванням Football Leaks, обидва клуби, власниками яких є одні з найбагатших людей Близького Сходу, мали серйозний дефіцит в бюджеті в період з 2011 по 2013 рік, за що їм загрожувало покарання за порушення правил фінансового фейр-плей аж до виключення з Ліги чемпіонів.

"ПСЖ" за умовами спонсорського контракту з Міністерством туризму Катару з 2011 по 2013 рік отримував 215 млн євро в рік, а експерти, найняті УЄФА, оцінили реальну ринкову вартість контракту за все в 2,8 мільйона євро.

Що стосується "Сіті", то реальні збитки клубу склали 233 мільйони євро за період з 2011 по 2013 рік, що в 5 разів більше допустимого ФФП ліміту в 45 мільйонів. Інфантіно був у курсі порушень з боку обох клубів.

У документах, наявних в розташуванні Football Leaks, стверджується, що Інфантіно в цьому розслідуванні боровся за інтереси клубів, незважаючи на свою посаду.

Інфантіно кілька разів таємно зустрічався з керівниками обох клубів, обговорював з ними конфіденційні деталі і пропонував компроміси, які пропонувати не мав права.

У травні 2014 року обидва клубу досягли угоди з УЄФА, яке практично не зробило на них негативного ефекту.

Читайте також: ФІФА хоче змінити трансферну систему у футболі

З урахуванням наших рішучих реформ у ФІФА мені завжди було очевидно, що я зіткнуся з сильним опором

Інфантіно прокоментував звинувачення з боку преси в незаконних діях на посаді генерального секретаря УЄФА:

"Щоб зробити щось краще, завжди складно змінюватися, рухатися вперед і об'єднувати людей. З урахуванням наших рішучих реформ у ФІФА мені завжди було очевидно, що я зіткнуся з сильним опором. Особливо з боку тих, хто не може безсоромно отримувати прибуток від системи, частиною якої вони були. Ось чому я був обраний і зосереджений зараз тільки на одному - на поліпшенні і розвитку футболу в усьому світі.

І сьогодні я більше ніж будь-коли відданий справі та сповнений рішучості і далі виконувати це завдання", - передає слова Інфантіно офіційний сайт ФІФА.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter