сесвітня організація охорони здоров’я підрахувала, що від неякісних продуктів у цілому світі щорічно потерпають 600 млн чоловік, а десять відсотків з них – вмирає.  Тому український Уряд вирішив посилити контроль над діяльністю усієї ланки надавачів послуг, починаючи від виробників, закінчуючи реалізаторами.

Читайте також: Перелік продуктів, які збільшують ризик серцевого нападу

Поправки до закону з приводу якості продуктів вже вступив у дію з 4 квітня й згідно його, контролюючи органи вже не попереджатимуть про перевірки, як це було раніше, за десять діб, пише НАРОДНА ПРАВДАз посиланням на ranok.ictv.

Раніше підприємства, які працюють у сфері харчової промисловості, перевіряли лише раз у кілька років, то зараз ревізія може нагрянути на виробництво раз у три місяці.

Але зміни не торкнулися т.зв. “позапланових” перевірок, скажімо, за скаргою споживача. У такому випадку погодження на перевірку все одно має надати Міністерство аграрної політики, що вимагає часу й виробник неякісних продуктів встигне прибрати існуючи недоліки.

Порушення санітарних чи технологічних вимог чи реалізація неякісного продукту загрожує значними штрафами. Якщо ж порушення загрожують життю і здоров’ю людей, виробництво можуть закрити на 10 днів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter