Американські фахівці представили черговий доказ того, що продовження життя залежить від дій самої людини і щільності здорових звичок у його існуванні. У новій публікації журналу Neurology розповідається про простий спосіб продовження активності мозку, що, в свою чергу, забезпечує довголіття, інформує Socportal.

Читайте також: Газована вода вбиває: що потрібно знати українцям

Зокрема, співробітники Медичного центру Університету Раш прийшли до висновку про те, що уповільнити старіння мозку можна за рахунок вживання зелених листових овочів. Завдяки таким овочам продовжується термін когнітивного функціоналу головного мозку, стверджують вчені.

Читайте також: Лікарі назвали два продукти, які вилікують легені курців

На користь такого висновку свідчать дані проведеного ними дослідження, в якому взяли участь 960 добровольців похилого віку віком (в середньому) 81 рік. Протягом ряду років учасники щорічно проходили тестування, виявляли рівень їх когнітивних здібностей, конкретно, уваги, пам'яті та мислення. Було встановлено, що в цілому, щороку розумові здібності людей знижувалися на 0,08 стандартних одиниць.Проте, як показало дослідження особливостей способу життя добровольців, ті з них, хто кожен день їв багато зелені, виявляв найменш інтенсивні ознаки старіння мозку.

"Ці учасники на 11 років були молодше тих, хто не вживав овочів", – підвели підсумки автори проекту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook