Західне регіональне управління Держприкордонслужби України відсторонило від роботи двох 20-річних прикордонників-строковиків Луцького прикордонного загону після того, як в соціальних мережах опублікували відео, на якому видно, як вони катують сарну (козуля).

Читайте також: На Волині браконьєри застрелили оленя (фото 18+)

«Соціальними мережами продовжує ширитися відео на якому зафільмовано жорстоке поводження військовослужбовців з дикою твариною. Одразу хочемо зазначити, що Державна прикордонна служба категорично засуджує такий вчинок та вважає їх поведінку ганебною. Особи, які фігурують у відео, а вони виявилися військовослужбовцями строкової служби Луцького прикордонного загону, мають понести заслужену відповідальність», – повідомиляє пресслужба Західного управління ДПСУ.

Зазначається, що прикордонників-строковиків відсторонили від служби ще 18 квітня – в день, коли стало відомо про інцидент. Ними виявилися двоє 20-річних військовослужбовців, які були призвані на строкову службу минулого року. З їхніх слів, події на відео відбулися восени 2020 року, під час несення служби у прикордонному наряді.

«Відносно військовослужбовців складено адміністративні протоколи за порушення правил несення прикордонної служби, які направлено до Любомльського районного суду Волинської області», – наголосили прикордонники і додали, що повідомили про інцидент Волинську спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Західного регіону та терит

Читайте також: Мер Луцька просить не співпрацювати зі скандально відомою Даною Новарчук, яка підкидає та вбиває тварин

Відео нещодавно з'явилось у соцмережі на сторінці «Kovel Animals» з коментарем: «Ось таке шокуюче відео надійшло до нашої спільноти. Якщо вам відомі особи «відважних прикордонників», чи маєте будь яку іншу важливу інформацію щодо даного випадку, просимо повідомити».

Facebook позначив відео як чутливе і дає змогу користувачам на власний розсуд вибрати, хочуть вони його подивитися чи ні. Відео ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook