"Ми вимагаємо справедливості", – з таким гаслом у центрі Луцька зібралися люди в річницю смерті активістки Катерини Гандзюк, які вимагали покарати замовників та організаторів вбивства активістки, адже за рік покарали лише п’ятьох виконавців.

Читайте також: У Луцьку пройшла акція з вимогою розслідувати вбивство Катерини Гандзюк

Захід триває у рамках всеукраїнської акції "Рік без Каті" увечері 4 листопада, пише ІА "Волинські новини".

Акція приходить в 40 містах України. Зокрема, учасники акції вистроїлися за великим банером "Хто замовив Катю Гандзюк?". Також до заходу закликали долучатися перехожих.

Як було зазначено під час акції, за діяльність Катерини Гандзюк проти криміналітету її вбили, до цього випадку мало хто знав про Катю. Наразі було засуджено лише виконавців, але замовники спокійно собі живуть та розвивають свій бізнес.

Тож, активісти звернулися до президента Володимира Зеленського, аби за цю справу реально взялися.

Депутат міськради Павло Данильчук наголосив, що Катя – символ боротьби проти несправедливості у всьому світі.

Читайте також: Саботаж СБУ і бездіяльність Порошенка: як просувається розслідування вбивства активістки Гандзюк

Нагадаємо, 31 липня минулого року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. Вона боролося за своє життя протягом 96 днів, однак померла 4 листопада минулого року.

За рік покарали лише 5 виконавців, проте вони отримали мізерні строки. І хоча замовники та організатори вбивства відомі, проте вони і досі перебувають на свободі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook