Командування на Донбасі долучає до зборів все більше російських військових, однак вони масово відмовляються від проходження служби на Донбасі через, зокрема, неофіційний статус відрядження.

Читайте також: Як у Чорнобилі: показали фото розпиляних бойовиками підприємств Донбасу

Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, пише УНН.

За словами речника, з початку листопада цього року на території усіх військових округів російських збройних сил тривають збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом служби за контрактом для забезпечення одночасного проведення ротації і комплектування з’єднань і частин 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС РФ, зокрема вакантних посад, на які раніше призначались особи, призвані тільки з місцевого населення.

"У зв’язку з цим до підготовки на зазначених зборах залучено вдвічі більше російських військовослужбовців, ніж зазвичай", – зазначив речник.

При цьому, за його словами, забезпечення набору і морально-психологічної підготовки військовослужбовців під час зборів здійснюється безпосередньо під керівництвом представників головного воєнно-політичного управління ЗС РФ.

Читайте також: "Героїчно загиблі у Сирії": як Росія приховує своїх вбитих військових на Донбасі

"Водночас залучені на збори кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Свої рішення вони аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення та великою кількістю безповоротних і санітарних втрат у підрозділах з’єднань і частин російських окупаційних військ", – сказав Гуцуляк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter