Росія відмовила у приземленні літаку Airbus 310 збройних сил Німеччини, що летів з евакуйованими через спалах коронавіруса з китайського міста Ухань людьми.

Читайте також: 260 померло, понад 11 тисяч хворих: вбивчий вірус набирає нових обертів

Про це повідомляє The Bild з посиланням на дані представника Міноборони ФРН.

Німецьке видання пише, що літак відправили в Ухань з Кельна. На борт посадили 144 пасажирів, серед яких 108 громадян ФРН, 34 - КНР, та по одному з Болгарії та США. Передбачалося, що на зворотному шляху до Франкфурта-на-Майні німецький лайнер здійснить проміжну зупинку в Москві, де буде проведена дозаправка і заміна екіпажу. Росія спочатку дала згоду на приземлення.

"Однак посадка в московському аеропорту була відхилена з посиланням на недостатню пропускну здатність", – повідомив Bild представник міністерства оборони ФРН Даніель Дракен.

Читайте також: Коронавірус: ВООЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію

Своєю чергою, міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що вона здивована рішенням Росії про заборону зупинки в Москві.

"Нам обіцяли надати дозвіл на посадку. Але ситуація отримала інший розвиток", – наводить її цитату Die Welt. Наразі Москва та Берлін обговорюють ситуацію, що складалася. У Міністерстві охорони здоров’я Німеччини, тим часом, запевнили, що на борту не було жодного пасажира із симптомами коронавірусу.

Після відмови Москви у приземленні літак був перенаправлений в Гельсінкі, де здійснив посадку для дозаправки та заміни екіпажу. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook