Судове засідання щодо розірвання шлюбу між донькою колишнього головного прокурора Волині Галиною Терещук та скандальним заступником начальника Волинської митниці ДФС Юрієм Терещуком, яке було заплановане на 27 січня, не відбулося через неявку сторін.

Читайте також: Дружина скандально відомого волинського митника подала на розлучення та продає квартиру за 3 мільйони

Зазначимо, що напередодні дружина постійного фігуранта численних скандалів на митниці Юрія Терещука, який в приватній розмові з чоловіком із голосом схожим на місцевого контрабандиста, викрив факти неправомірного розмитнення елітних броньованих автомобілів під виглядом звичайних, виставила на продаж квартиру, вартістю понад 3 мільйони гривень. Нерухомістю у центрі міста Галина Терещук, яка працювала звичайною помічницею судді, володіє спільно з своїм батьком-експрокурором і сім’єю.

Подружжя митника і доньки прокурора найближчим часом може стати "екс", адже в Любомльському районному суді знаходиться провадження про розірвання шлюбу.

Заяву щодо розлучення подала Галина Андріївна Терещук ще в липні 2019 року, проте її чоловік попросив час на примирення. Після цього сторони не відкликали заяву, відтак, після завершення усіх підготовчих процедур 27 січня 2020 року мало відбутись перше засідання у справі. Проте розгляд справи перенесли через неявку і позивача і відповідача.


Зауважимо, що у нашій державі вже стало тенденцією, коли корумповані і нечисті на руку посадовці високого рангу оформляють фіктивні розлучення для того, аби суб'єкт декларування не вносив дані про майно, придбане на кошти невідомого (злочинного) походження. Зокрема, у розслідуванні "Театр драми та комедії: як через фіктивне розлучення судді ховають свої статки" столичні журналісти детально описали цю схему.

А приховувати високопоставленому митнику дійсно є що. Ще декілька років тому журналісти викрили в сім’ї статки на десятки мільйонів гривень, пояснити походження яких лише офіційними надходженнями родини державних службовців – неможливо. Зокрема, йдеться про декілька елітних автомобілів преміум-класу, маєток в селі Тарасове, що під Луцьком, дачі на Світязі, великогабаритні квартири та коштовності.

Читайте також: Для чого запускають нову митницю та за якими правилами вона працюватиме

Судовий процес щодо розлучення одного з керівників волинської митниці, який розглядають в суді за сотню кілометрів від обласного центру, обіцяє бути резонансним, адже від майбутнього поділу майна подружжя стане відомо, чи фіктивним було розлучення і чи не намагається фігурант численних скандалів – Юрій Терещук таким чином уникнути антикорупційної перевірки правоохоронних органів. Звичайно, якщо сторони або їх представники з’являться хоча б на одне засідання суду, а не ігноруватимуть їх.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook