Чоловік, якого підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах через "продаж" міністерських посад в уряді України, першу таку махінацію здійснив ще у травні 2016 року.

Читайте також: Купував вдвічі дешевше, а продавав втричі дорожче: "злили" ще один скандальний запис з братом Єрмака

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду про обрання йому запобіжного заходу, передає ВолиньPost.

Зокрема, у документі йдеться про те, що у травні 2016 року підозрюваний, перебуваючи в готельному комплексі "Рест Парк", отримав 100 000 доларів США завдатку від громадянина, якому той пообіцяв працевлаштувати його на одну з найвищих посад у Кабміні.

Далі знову ж таки у травні чотири роки тому, перебуваючи вже у готелі "Либідь" в Києві, лучанин отримав ще 50 000 доларів від того ж таки громадянина.

Наступний епізод стосується вже липня цього року. Про нього повідомляли волинські правоохоронці. 3 липня, перебуваючи у Луцьку на проїзній частині поблизу кафе "Льох у свата", чоловік намагався виманити у ще одного громадянина 200 000 доларів, що еквівалентно на той момент, згідно з офіційним курсом Національного банку України, 5 436 000 гривень. Чоловік, якому лучанин пообіцяв посаду, добровільно передав ці гроші при зустрічі. Але "на гарячому" злочинця затримала поліція.

Зауважимо, у ЗМІ повідомили ім'я шахрая. Це лідер Демократичної партії у Луцьку Іван Братченя, який є також очільником підприємств "Гомін" та "РОДОЛ і В".

Читайте також: Начальник відділу слідчого управління Нацполіції Волині, який погорів на хабарі 3 тисячі $, звільнився

Правопорушник налагодив цілу злочинну схему: він представлявся від імені британської організації "Групи Ротшильда", застосовував психологічні маніпуляції та входив таким чином у довіру до своїх "клієнтів".

Серед вилученого під час затримання фігурують такі речі: заява потерпілого про вступ до закритої "групи Масонів", перстень "печатка Масонів", і, власне, гроші.

Зауважимо, що суд обрав підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах волинянину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із визначенням застави у понад 1 млн 260 тис. грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook