В Україні протягом останніх трьох місяців на коронавірус хворіли переважно невакциновані проти COVID-19 громадяни. І лише 0,7% людей – ті, які мали щеплення і все ж підхопили коронавірус. Водночас в країні станом на 11 серпня щеплено проти коронавірусу 6 846 399 осіб.

Читайте також: Нове дослідження показало, що коронавірус призводить до аномалій в імунітеті: навіть легка форма залишає патологію

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі «Українського радіо».

«Ми проаналізували кількість захворювань за останні три місяці і промоніторили скільки серед них є провакцинованих однією дозою або тих, хто завершив повний курс щеплень. Серед усіх захворівших тільки 0,7% – люди, які були вакциновані і тільки 0,4% потрапило до стаціонару, а не до реанімаційних відділень», – сказав голова МОЗ.

Читайте також: Для людей, які хворіли на коронавірус, може бути достатньо однієї дози вакцини Pfizer

Крім того, голова МОЗ наголосив, що українцям слід докласти максимум зусиль, щоб не допустити нової хвилі коронавірусу. Передусім, необхідно дотримуватися дистанції, носити маску, мити руки або обробляти їх антисептиком. 

«Ці правила допоможуть захиститися не лише від коронавірусу, а й від інших респіраторних захворювань і кишкової групи інфекцій. Ну і, звісно, вакцинуватися. Тоді не потрібно буде боятися нової хвилі захворювань», – підсумував Віктор Ляшко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook