Вчені заявили, що продовженню молодості і життя сприяє вживання шоколаду. Цей продукт володіє таким широким спектром корисних властивостей, що вживати його, на думку фахівців, потрібно практично кожен день.

Читайте також: Експерти пояснили, як правильно зберігати продукти на кухні

Про це пише newsyou.

"Шоколад є ідеальним засобом для досягнення довголіття", – публічно заявив авторитетний британський дієтолог Роб Хобсон. Вчений стверджує, що головний компонент шоколаду – какао – володіє майже тими ж властивостями, що і дорогі вітамінні склади.

"Какао є джерелом мінералів і інших необхідних для організму речовин. Зокрема, це магній, необхідний для підтримки здорових кісток і сприяє розслабленню м'язів. Також це залізо, яке допомагає підтримувати виробництво еритроцитів, і цинк, завдяки якому процес оновлення клітин в організмі проходить без збоїв", – пояснив експерт.

Він додав, що вкрай важливою властивістю какао і шоколаду є їх здатність впливати на зміст в організмі фенілетіламіна – речовини, що забезпечує роботу всіх нейромедіаторів (хімічні субстанції, за допомогою яких здійснюється передача імпульсів між клітинами нервової системи, включаючи головний мозок). Поїдання шоколаду не дає знижуватися рівню фенілетиламіна, що безпосередньо пов'язано з якістю когнітивної діяльності, мисленням і пам'яттю.

Читайте також: Скільки щеплень повинна зробити людина за все життя: інфографіка

"Шоколад і какао сприяють гостроті розуму і дозволяють довше зберігати високі когнітивні здібності, а разом з ними – і "молодість" головного мозку", – сказав Роб Хобсон.

Дієтолог також зауважив, що в какао міститься більше антиоксидантів, ніж в будь-яких інших продуктах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter