Рівень статевих гормонів з віком знижується, і статеві стосунки втрачають колишню яскравість. Утім вони потрібні.

Читайте також: Секс допоможе зняти стрес: назвали найкращі пози

Про це заявив Роман Копець, лiкар-андролог, спеціаліст з репродуктивного здоров'я населення, пише Експрес.

Через незадоволеність сексуального збудження і в чоловіка, і в жінки розвиваються застiйні явища. Зокрема, в органах малого тазу, що з часом призводить до розвитку важких ускладнень – запалення простати в чоловіків, яєчників – у жінок, а також розладів у психоемоційній сфері. Жінки й чоловіки стають дратівливими, невпевненими в собі.

Читайте також: Розповіли про користь червоного вина

Науковці з Оксфорда довели, що показники мозкової активності вищі  в тих осіб після 50 років, які мають регулярний секс,  – порівняно  з тими, хто кохається не частіше ніж раз на місяць. Найгірший результат був у тих, хто відмовився від сексу взагалі.  Отже, секс сприяє не лише продукуванню так званих гормонів задоволення й зниженню гормонів стресу, але й активізації роботи мозку, що важливо, адже з віком цей показник знижується.

До того ж під час такого заняття поліпшується кровообіг, органи насичуються киснем, судини зазнають ефекту тренування (навіть при наявності хвороб серця це – корисне навантаження, якщо, звісно, воно не надмірне), захисні сили організму збільшуються. Тому це чи не найприємніший спосіб продовжити молодість і вберегти стосунки", – вважає лікар.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter