До Луцької районної ради зі скаргою на незаконну діяльність Підгайцівської сільської ради звернувся мешканець Луцька Віктор Прищепа. Про це інформують насайті Луцької райради.

Читайте також: Як Волинський Держгеокадастр дерибанить землі за закритими дверима

За його словами, у 1990 році рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради народних депутатів йому, як працівнику Луцького автотранспортного підприємства 10727, було виділено земельну ділянку площею 0,08 га у селі Діброва під садівництво та городництво. Увесь час він доглядав та обробляв землю, висадив фруктові дерева.

Логічно, що у 2017 році пан Прищепа звернувся до Підгайцівської сільради для приватизації згаданої ділянки, однак, за словами Віктора Прищепи, голова Юрій Семенюк звинуватив його та ще 122 членів садового товариства "Струмівка" у самозахваті землі загальною площею 7,43 гектара.

У лютому 2018 року Підгайцівська сільська рада своїм рішенням відмовила усім 123 громадянам у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у зв’язку з тим, що вони знаходяться в охоронній зоні ліній електропередач і, мовляв, самовільно зайняті жителями Луцька без будь-яких дозвільних документів. У тому ж рішенні зазначено, що ці ділянки заплановано передати у власність учасникам АТО.

12.08.2018 року Луцький міськрайонний суд скасував рішення Підгайцівської сільради і зобов’язав повторно розглянути заяву Віктора Прищепи, що й було зроблено 16.11.2018 року, але сільська рада знову відмовила йому. Щоправда, цього разу причина була іншою – у зв’язку з тим, що цільове призначення ділянки було змінене і земля передбачалася тепер для ведення особистого селянського господарства.

Читайте також: У громаді біля Луцька за соцзахист вимагають переписати нерухомість на сільську раду (відео)

Віктор Прищепа повторно звернувся, але вже із заявою про надання дозволу на розроблення  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Рішенням Підгайцівської сільської ради від 06.09.2019 року дозвіл пану Прищепі надали, але лише на половину ділянки – 0,04 гектара.

Лучанин не погоджується із таким рішенням сільради, вважає його не законним, оскільки користується земельною ділянкою площею 0,08 га із 1990 року.

За словами заявника, у листопаді 2020 року він приїхав на город у село Діброва і побачив, що без його відома та попередження земельну ділянку було переділено працівниками Підгайцівської сільської ради.

"Рахую, що це самозахват цих земель Підгайцівською сільською радою, а саме Семенюком і Скопюком в цілях своєї наживи", – зазначив Віктор Прищепа.

Він звернувся до депутатського корпусу Луцької районної ради із проханням допомогти йому розібратися із свавіллям Підгайцівської сільради та відновити справедливість.

Депутатський корпус Луцької районної ради триматиме цю справу на контролі та діятиме у правовому полі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook