Виконувач обов’язків керівника ЛНТУ Петро Савчук фактично заборонив іншим кандидатам на пост ректора університету зустрічатись з колективом або студентами. Цю заборону він пояснив дотриманням карантинних заходів, хоча масові заходи за участі Савчука відбуваються без жодних заборон.

Читайте також: Скандальний керівник луцького вузу подав списки "своїх" людей на вибори ректора, – ЗМІ

Про це редакцію Інформаційного ресурсу "Під Прицілом" проінформували працівники університету, надіславши лист на електронну пошту видання.

"Черговий раз в.о. ректора Луцького національного технічного університету Петро Савчук використав службове становище та репресивний механізм для досягнення своєї основної мети  – це розкрадання університету та його працівників.

Вдало проведена операція по обранні потрібних людей для виборів ректора "своїх" делегатів у список виборів "своїх" людей з представників від навчально-допоміжних та адміністративно-господарчих підрозділів університету, отримала своє продовження з обрання потрібних осіб з числа студентів вузу. Згідно нового законодавства, делеговані студенти також мають право волевиявлення. Горе-керівник Савчук П. П., розуміючи, що на наступний термін його вже ніхто не обере, вирішив також тиснути на студентів. Підлабузники продовжують робити брудну роботу, а саме – шантаж та залякування студентів, з грубим порушенням карантину. Свої поставлені меркантильні інтереси взяли гору над здоров’ям студентів. Велике скупчення людей в корпусі університету, недотримання дистанції та маскового режиму, численні порушення законодавства.

Читайте також: "Майбутнє НЕ розпочалося 2015 року": звернення працівників ЛНТУ щодо діяльності скандального ректора Савчука

Розібравшись з відбором представників від навчально-допоміжних та адміністративно-господарчих підрозділів та студентів, було видано наказ "Про організацію роботи структурних підрозділів університету в умовах погіршення епідеміологічної ситуації". 

Основною метою даного документу – є недопущення інших кандидатів на посаду ректора до рядових працівників, без його особистого дозволу або дозволу його "смотрящих". Хоча сам особисто почав свою виборчу компанію ще у червні місяці, під виглядом лояльних підписувань контрактів, зустрічах на радах факультету та засіданнях кафедр, при цьому, акцентуючи увагу, що скоро вибори ректора. Основна мета через узурповану репресивну систему ручного керування – створити умови для проведення недемократичних виборів. Деякі виборці навіть кандидатів не бачили і не спілкувались. 

З анонімних джерел стало відомо, що поки йде непрозорий виборчий процес ректора університету, Савчук П. П. почав активно зловживати алкоголем. Так, 8 жовтня під час святкування дня народження своєї довіреної особи Сомова Д. О., перебуваючи в учбово-лабораторному корпусі №2 ЛНТУ, зірвав табличку на дверях кабінету професора –заслуженого професора ЛНТУ, заслуженого діяча науки та техніки України Рудя В. Д. До речі, дане святкування проводилось нецензурними образами інших кандидатів на посаду ректора та порушенням громадського спокою. І це все відбувається на території навчального закладу. Страх поразки та втрата влади на прийдешніх виборах, перетворила Савчука П. П. на морально-нестійку особистість з ознаками алкоголізму.

Вважаємо, що Савчук П. П, має зняти свою кандидатуру на виборах на посаду ректора ЛНТУ", – йдеться в листі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook