Нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук заявив, що СБУ відкрила кримінальну справу проти заступника гендиректора ATR Айдера Муждабаєва, який закликав стріляти в тих, хто голосував не за Петра Порошенка на виборах. Про це Мосійчук написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: "На Банковій дали добро розстріляти 80% населення?": українці відреагували на істеричні погрози "порохоботів"

"За моїм депутатським зверненням щодо Айдера Муждабаєва за дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади СБУ розслідує кримінальну виробництво. Справа стосується поста в ФБ Муждабаєва, де після першого туру виборів він закликав стріляти в спину тим, хто проголосував НЕ за Порошенка, і від'єднати 6-8 областей України", – написав Мосійчук.

Читайте також: "Прикрився нашими спинами": журналістка "5 каналу" розповіла, як Порошенко наживався на журналістах

Він доклав до посту відповідь СБУ на його депутатське звернення. У документі йдеться про те, що обставини, викладені Мосійчуком, "розслідуються Головним слідчим управлінням СБУ в кримінальному провадженні №22018000000000274". Однак номер ЕРДР відповідає 2018 року. Пост Муджабаєва з'явився тільки в 2019 році (відразу після першого туру). Відповідно, або в СБУ помилилися, або нардеп неправильно інтерпретував відповідь правоохоронців, або ж заяву Мосійчука віднесли до якоїсь старої кримінальної справі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook