Фігурантка корупційного скандалу, рідна сестра нардепа Андрія Парубія – Олена Парубій подала для призначення на посаду довідку, яка датована 2015 роком. Про це Інформаційному ресурсу "Під Прицілом" повідомив київський журналіст Тарас Середич.

Читайте також: У мережі глузують із кадрових рішень на Волині від "Європейської солідарності" Петра Порошенка

Журналіст надав документ, на основі якого Олену Парубій прийняли на посаду заступника начальника Головного управління ДПС у Львівській області. 

"Це – довідка про її несудимість. Ок. Але це довідка за січень 2015 року. Тобто, при прийомі на роботу Державна податкова служба керувалась довідкою 5-річної давності!", – повідомив Тарас Середич.

Журналіст зазначає, що делегував Олену Парубій на теперішню посаду її шеф – Ігор Комендат, і йому вистачило довідки 5-річної давності для того, щоб пересвідчитись у безневинності Олени.

"Олексію Любченку така "дещо застаріла" довідка також не здалась підозрілою і тепер маємо, що маємо. У зв’язку з цією знахідкою вважаю за необхідне звільнити Олену Парубій з її теперішньої посади і запросити НОВУ довідку про несудимість", – зазначив журналіст. 

Читайте також: ДБР зобов'язали зареєструвати провадження щодо Парубія

Нагадаємо, що 4 серпня голова податкової служби Олексій Любченко призначив фігурантку корупційного скандалу Олену Парубій, цу керівництво нової податкової служби. Вона стала заступником начальника головного управління у Львівській області.

Раніше, у 2010 році Олену Парубій, яка працювала начальником управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у Сихівському районі Львова, спіймали на отриманні хабаря в $2000 за НЕперевірку касових апаратів. Її взяли під варту, але пізніше повезли у лікарню. Через два дні після затримання, сестру Парубія відпустили. А тодішня заступниця глави АП Анна Герман в ефірі 5 каналу так і сказала, що зробили все, щоб її випустили з-під арешту і щоб не було жодних підозр у тому, що десь є якісь намагання братові мстити сестрою.

Далі матеріали справи Олени Парубій передали в Генпрокуратуру, які потім дійшли до суду. Однак у суді все й померло, бо речові докази кудись зникли. А сама Олена Парубій була переведена в державну податкову інспекцію Галицького району Львова.

Справи пішли угору, разом із кар’єрним зльотом її брата. У квітні 2016 року Олену Парубій було підвищено до начальника Галицької державної початкової інспекції. Через рік її перевели на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області. Сьогодні вона зберегла своє місце у "реформованій" податковій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook