Низка країн почала проводити щеплення від туберкульозу БЦЖ у боротьбі з коронавірусом, бо вчені після досліджень припускають, що в країнах, де від проведення такої вакцинації не відмовились, хвороба має значно менше розповсюдження.

Читайте також: У коронавірусу виявили новий симптом: хвора жінка зробила страшне зізнання

Дослідники з чотирьох країн перевіряють, чи може вакцина проти туберкульозу, всебічно активізувати імунну систему людини, дозволяючи їй краще боротися з коронавірусом і, можливо, взагалі запобігти його зараженню. Про це пише ТСН.

Дослідження проводяться серед лікарів, медсестер і літніх людей, які схильні до вищого ризику зараження респіраторним захворюванням. 

В Австралії почали експеримент на чотирьох тисячах медиків, яким вколять звичайну БЦЖ. Вакцині вже сто років, однак у розвинених країнах її використання припинили, бо туберкульозом там масово більше не хворіють. А сама вакцина мала низку запитань.

Читайте також: Повідомили, чи може кожен бажаючий зробити експрес-тест на COVID-19 на Волині

Експерти в соцмережах пишуть, що в країнах, де була масова вакцинація БЦЖ, захворюваність дуже мала. В СРСР її проводили, в Україні ж досі щеплюють більшість немовлят. Це одна з версій, чому на пострадянському просторі хворих менших, ніж в інших європейських країнах або в США. 

Нагадаємо, що тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення COVID-19 з понеділка, 30 березня, робитимуть у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України. Для цього використовують тести виробництва Німеччини та Китаю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook