Від Волинської області до Верховної Ради ІХ скликання потрапляють 5 народних обранців. Троє з них працювали у попередньому складі парламенту. Четверо – самовисуванці, один – представник партії "Слуга народу", яка отримала найбільшу в історії України підтримку від громадян.

Що ж обіцяють волинянам на округах та українцям в цілому народні депутати з Волині? Кожен виборець може це занотувати, щоб стежити за виконанням зобов'язань і в кінці терміну дії мандату оцінити роботу свого депутата у Верховній Раді.

Ігор Палиця (округ №22)

Переможець округу №22 відзначає, що Україні вкотре доводиться захищати свою незалежність в той час, як минула влада на чолі з президентом Порошенком цинічно заробляла на війні та занурювала державу в корупцію. Водночас мільйони громадян через бідність змушені були податись на заробітки закордон.

Ігор Палиця

Ігор Палиця відзначає, що дуже добрий знайомий із проблемами Волині, адже працював на їхнім вирішенням впродовж терміну роботи на чолі облради.

Читайте також: ТОП-9 фактів про нову Верховну Раду

Своєю метою вважає "допомогти рідному Луцьку і Волині у соціально-економічному розвитку, заручитися державною підтримкою для залагодження проблем жителів області".

Який же план дій записаний у програмі Ігоря Палиці.

В загальнодержавному масштабі це: сприяння завершенню війни, боротьба з корупцією, підвищення рівня життя громадян, реформування системи охорони здоров'я та освіти, допомога бізнесу, завершення реформи децентралізації, підтримка культури та мови.

Що стосується розвитку Луцька, то тут нардеп має намір сприяти реалізації наступних пунктів:

– розширення меж обласного центру завдяки об’єднанню з навколишніми ОТГ та затвердження генерального плану міста;

– завершення будівництва та облаштування Волинського обласного перинатального центру та капітальний ремонт неонатального центру ВОДТМО;

– будівництво сучасного реабілітаційного центру для інвалідів війни на базі Волинського обласного госпіталю ветеранів війни;

– завершення капітального ремонту Волинської обласної інфекційної лікарні;

– капітальний ремонт корпусів Волинського обласного медичного центру онкології та будівництво сучасного хірургічного корпусу у ВОМЦО;

– розширення мережі дошкільних навчальних закладів міста, будівництво спортивного залу у школі №27;

– створення сприятливих умов для здобуття молоддю сучасних робітничих спеціальностей на базі закладів профтехосвіти Луцька шляхом запровадження дуальної форми освіти у форматі взаємовигідного партнерства між місцевими роботодавцями та ПТУ;

– реконструкція Палацу урочистих подій під філію департаменту ЦНАПу;

– облаштування соціального притулку для безпритульних осіб;

– здійснення капремонту дорожнього покриття низки пріоритетних вулиць;

– сприяння розвитку спорту та продовження програми будівництва футбольних та спортивних майданчиків.

Ігор Гузь (округ №19)

Щодо планів волинського нардепа у державному масштабі, то він працюватиме зокрема над підтримкою та соціальним захистом військових, ветеранів АТО та сімей загиблих у війні з Росією, над євроінтеграцією та боротьбою із корупцією, над реформами судової системи та пенсійного забезпечення, а також над зниженням тарифів на комунальні послуги.

Ігор Гузь

Щодо свого округу, то тут нардеп має широкий спектр роботи як в економічній, так  і в гуманітарній сфері:

– робота над подальшим залученням бюджетних коштів на потреби округу № 19, зокрема на ремонт та будівництво доріг і розбудову інфраструктури сіл, селищ і міст округу;

– недопущення закриття діючих вугільних шахт та лобіювання питання добудови шахти № 10 "Нововолинська";

– робота над вирішенням питання щодо збільшення пропускної здатності (ліквідація черг на кордоні) та модернізацією міжнародних пунктів пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та "Устилуг-Зосин";

– підтримка та реалізація на території виборчого округу екологічних програм (зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище, що спричинений викидами в атмосферу промислових підприємств, будівництво полігонів твердих побутових відходів та інше) шляхом залучення коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та інших джерел фінансування;

– робота над розвитком туристичної інфраструктури та збільшенням туристичної привабливості регіону Прибужжя;

– робота над реалізацією програм спрямованих на підтримку дрібного та середнього фермерства, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій у регіон Прибужжя;

– активна співпраця з ОСББ та стимулювання їх розвитку з метою покращення якості надання житлово-комунальних послуг, шляхом реалізації відповідних програм та ініціатив. 

Вячеслав Рубльов (округ №20)

Єдиними переможцем у одномандатних округах Волині від нової команди президента Володимира Зеленського став Вячеслав Рубльов.

Лідер "Слуги народу" Дмитро Разумков і Вячеслав Рубльов

Головною метою команди "Слуги народу" він називає "докорінну зміну старої системи влади через конкретні законопроекти і політичні рішення".

Читайте також: Монокоаліція "Слуги народу": революція проти старої системи чи узурпація влади

Він бачить своїми завданнями: сприяти покращенню інфраструктури та транспортному сполученню в країні; допомагати молоді з освітою, самореалізацією, працевлаштуванням, веденням бізнесу (держпідтримка, рік пільгового оподаткування); забезпечити достойні пенсії старшому поколінню (перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи).

Вячеслав Рубльов у складі фракції партії "Слуга Народу" у Верховній Раді обіцяє добиватися у загальнонаціональному масштабі:

– скасування недоторканності народних депутатів і спрощення процедури імпічменту президента;

– запровадження механізму відкликання депутатів усіх рівнів, які втратили довіру виборців;

– реформування Збройних сил і поліпшення матеріального забезпечення армії;

– притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення;

– очищення та перезавантаження прокуратури, СБУ, антикорупційних органів;

– припинення свавілля правоохоронних органів і податківців щодо бізнесу;

– збільшення видобутку вітчизняного газу та розвитку "зеленої" енергетики для зменшення вартості комунальних послуг;

– ліквідації непотрібних державних органів і зайвих функцій;

– запровадження незалежного аудиту якості автомобільних доріг;

– обмеження олігархічних монополій і скасування формул на зразок "Роттердам+" в енергетиці;

– запровадження базової зарплатні педагогів на рівні трьох мінімальних плюс доплати за кваліфікацію та стаж;

– сприяння розвитку української культури шляхом гідного державного фінансування та пільг, а не заборон і штрафів;

Як народний депутат від Луцького, Рожищенського, Турійського, Локачинського та Горохівського районів нардеп ставить собі завдання:

–  законодавчо унеможливити подальше закриття ФАПів та амбулаторій у сільській місцевості;

–  спрямування коштів Дорожнього фонду, перевірку стану дорожнього покриття в окрузі;

–  збільшення місць у дитячих садках, покращенням матеріально-технічної бази освітніх закладів;

–  залучення коштів на ремонти соціально-просвітницьких центрів: клубів, будинків культури, читалень.

Ірина Констанкевич (округ №23)

Нардеп успішно відпрацювала 3 роки у попередньому скликанні парламенту  і прагне надалі ефективно та якісно вирішувати проблему українців в цілому та волинян зокрема.

Ірина Констанкевич

Ірина Констанкевич запам'яиалась активною роботою на окрузі та у Волинській області в цілому у вирішенні багатьох проблем в гуманітарній сфері, дбала про збереження економічного потенціалу краю.

Що ж вона зобов'язується робити у новій Верховній Раді:

1. Підтримка розвитку галузей господарства Волинського Полісся. Ініціюватиму розробку державної програми "Полісся" для підтримки аграрних, торфовидобувних, переробних підприємств; лісових і водних господарств; підвищення туристично-рекреаційного потенціалу регіону. Сприятиме зростанню ефективності функціонування АПК; підвищенню інвестиційної привабливості Волинського Полісся; створенню сприятливих умов для розвитку підприємницької діяльності у сільській місцевості; залученню коштів на ремонти доріг.

2. Розвиток місцевих громад у контексті децентралізації. Сприятиму соціально-економічному розвитку громад, забезпеченню їх фінансової автономності; залученню коштів на соціально-інфраструктурний розвиток громад.

3. Освіті – розвиток та належне фінансування. Відстоюватиму питання фінансування освіти на рівні не нижче 7 % ВВП; збереження початкової ланки освіти у сільській місцевості, мережі дошкільних та позашкільних закладів; запровадження нових стандартів та механізмів функціонування системи професійної (професійно-технічної), вищої освіти; відстоюватиму питання щодо збільшення розміру заробітної плати працівникам дошкільних закладів освіти, позашкілля, науково-педагогічним працівникам; сприятиму розвитку фахової передвищої освіти; формування освітніх програм, спрямованих на виховання сімейних цінностей.

4. Військовим – гідне забезпечення й увага від держави. Захищатиму права ветеранів війни, бійців АТО/ООС щодо належного надання їм медичної та соціальної допомоги; забезпечення можливостей для проходження психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування.

5. Соціальний захист пенсіонерів, "чорнобильців", афганців, багатодітних, людей з інфвалідністю та інших категорій. Виступатиму за гідне пенсійне забезпечення; захист прав ліквідаторів та громадян, які проживають на територіях, що потерпіли внаслідок катастрофи на ЧАЕС; забезпечення безперебійного харчування "дітей-чорнобильців" у школах; врегулювання питання щодо компенсації коштів за лікування для пільгових категорій; недопущення подальшого скорочення пільг; збільшення розміру соціальної допомоги по догляду за людьми з інвалідністю.

6. Людям – доступну та якісну медицину. Відстоюватиму доступні та якісні медичні послуги у сільській місцевості, систематичне фінансування державних програм, в рамках яких забезпечуються медичними препаратами онкохворі, інсулінозалежні, пацієнти з нирковою недостатністю та ті, які страждають від орфанних захворювань; сприятиму розвитку амбулаторій та лікарень, збільшенню видатків на державні програми щодо покриття витрат на проведення операцій важкохворих.

7. Популяризація культури Волинського Полісся. Підтримка творчих колективів, фестивалів, мистецьких заходів, які акумулювали культурний досвід нашого краю. Розвиток спортивної інфраструктури, підтримка дітей та молоді, які мають високі досягнення у спорті.

Степан Івахів (округ №21)

Нардеп, який вдруге поспіль буде представляти свій округ у Верховній Раді акцентує увагу на ватріт Криму та окупації Донбасу, через що сильно постраждала економіка України. А відтак бачить своїм завданням відновлення економіки, а також повернення тимчасово непідконтрольних територій.

Степан Івахів у комітеті Верховної Ради

Гасло Степана Івахіва у парламенті ІХ скликання – "Прийшов час об’єднуватись заради майбутнього нашої країни".

Народний обранець має на меті роботу над збільшенням кількості робочих місць і зарплат для українців, над введенням механізму індексації пенсій кожні 6 місяців, виплату субсидій та пільг у грошовому вираженні, над переходом на альтернативні джерела енергії.

Окрім того, переможець 21-го округу працюватиме над завершенням децентралізації, зокрема ліквідацією районних і обласних рад, облдержадміністрацій. Всі зекономлені кошти на їхнє утримання він пропонує направити на зменшення тарифів для населення. 

Головним внутрішнім ворогом країни Івахів називає корупцію і має план боротьби з нею:

– скасувати недоторканість депутатів, суддів та президента; 

– прийняти закон про відкликання депутатів;

– прийняти закон про імпічмент президента;

– законодавчо заборонити величезні заробітні плати та премії для ТОП-чиновників та керівників державних підприємств.

– запровадити механізм перевірки судових вироків новоствореного антикорупційного суду; 
– посилити відповідальність за корупційні дії;

– запровадити конфіскацію майна корупціонерів;

– запровадити грошові винагороди для тих громадян, які повідомили про хабарника та допомогли зловити його на гарячому.

Степан Івахів відзначає, що підтримувати дійсно хороші законопроекти будь-яких політичних сил у парламенті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook