Новим медичним обладнанням поповнився ФАП села Старики, що належить до Перемильської сільської ради Горохівського району. Сталося це завдяки ініціативній групі громади, яку очолила бухгалтер сільради Тетяна Маєвська, та співфінансування Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Читайте також: Сільська школа на Волині підготувалася до зими, замінивши вікна

Презентація проекту "Здоров’я громади – запорука благополуччя країни" у ФАПі відбулася за участю депутата обласної ради Вячеслава Рубльова та активних громадян села.

 

 

Стариківський ФАП знаходиться у просторому чотирьохкімнатному приміщенні. 

"Для роботи була вага, якій уже 30 років, її постійно ремонтували, – розповіла місцевий фельдшер Ольга Собань. – У селі 114 дітей до 18 років, бувають й недоношені, а у ваги не було чутливості, щоб їх зважити. Зараз уже проблеми немає, усі задоволені. Тепер маємо ростомір, а то як дитину сантиметром виміряєш?! Придбали ще пеленальний столик, бо раніше і старша людина, і малеча лягала на одну медичну кушетку. Хоч, звичайно, оброблялося, але це таки не добре".

Ще фельдшер надто радіє отриманій медичній сумці, у якій все розподілено і легко знайти. Уже були нагоди у цьому впевнитися, зазначила Ольга Собань.

Читайте також: Нововолинські депутати вимагають пільговий проїзд для школярів

Вячеслав Рубльов запевнив учасників зустрічі, що співпраця із обласною радою і Фондом "Тільки разом" буде продовжуватися і поглиблюватися.

 

 

"Такі презентації мають відбуватися у кожному селі Волині. Всюди хочемо щось робити, – зазначив депутат. – Але за три роки відновити усе, що впродовж 26 років руйнувалося, зношувалося, дуже важко. Багато зараз нагальних питань в освіті, дошкіллі і медицині. Переконані: без школи, ФАПу, будинку культури село не виживе".

Присутні на заході висловилися за обладнання зупинки для громадського транспорту у селі, бо надто відкрита місцевість, а діти та й старші люди змушені стояти на вітрах і холоді. 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter