Спільне дослідження вчених з Національного інституту онкології США та Національного інституту здоров'я США підтвердило позитивний вплив кави на тривалість життя людини.

Читайте також: 8 порад здорового сну від фахівців

Під час одного з найбільших досліджень на тему користі кави, вчені дійшли висновку, що вживання популярного напою знижує ризик ранньої смерті, пише НВ.

Зокрема, дослідники встановили, що, випиваючи до семи чашок кави на день, людина знижує ризик ранньої смерті на 16 відсотків. Варто відзначити, що Управління з харчових стандартів Сполученого Королівства раніше рекомендувало випивати в два рази менше кави – до трьох чашок в день.

Під час дослідження вчені аналізували дані про понад 500 тис осіб віком від 38 до 73 років. Кожен з учасників експерименту проходив повне обстеження організму, заповнював анкету, а також надавав свої біологічні зразки для подальшого вивчення дослідниками.

Крім того, вчені аналізували дані про шкідливі звички респондентів, такі як куріння та вживання алкоголю, а також про фактичне споживання ними кави, зокрема, про кількість випитих ними чашок і переваги щодо якості кави, де респонденти відзначали, яку каву вживають регулярно – мелену, розчинну, з молоком або без.

Читайте також: Чому жінкам корисно рано прокидатися

Дослідження тривало 10 років, протягом яких померло понад 14 тисяч респондентів. В результаті вчені встановили, що люди з більш високим рівнем споживання кави жили довше. Зокрема, дослідження показало, що у тих учасників, які випивали вісім чи більше чашок кави в день, ризик смертності був нижчим на 14 відсотків порівняно з тими, хто не вживав популярний напій або випивав меншу кількість кави. У свою чергу, у тих, хто регулярно випивав від семи до восьми чашок кави в день, ризик ранньої смерті був нижчим на 16 відсотків.

"Що менше кави вживали учасники дослідження – то вищим у них був ризик ранньої смерті. При цьому на цей зв'язок не впливала швидкість метаболізму кофеїну. Ці дані свідчать про те, що вживання кави може бути частиною здорового харчування", – зазначають дослідники.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter