Кожен третій позитивний аналіз на коронавірус був узятий в пацієнтів, які не мали симптомів. Китайські лікарі називають їх "тихими переносниками".

Читайте також: "Це треба було робити з самого початку": Ємець виступає за впровадження надзвичайного стану в Україні

Китайська газета South China Morning Post з посиланням на засекречені архіви уряду Китаю повідомляє, що справжній масштаб і кількість так званих "тихих переносників" коронавірусу набагато вища, ніж це вважалося раніше, пише 24 канал.

Зокрема, кожна третя людина з Covid-2019 не мала симптомів. Можна припустити, скільки в реальності тих, у кого цих аналізів не проводили. Якщо людина не демонструє симптомів цієї інфекції й не вступав у контакт з хворими, аналізу у неї не беруть через брак тестів.

До кінця лютого в Китаї позитивні аналізи на коронавірус виявили у 43000 осіб, які не мали симптомів. В офіційну статистику вони не потрапили, і в ній як і раніше були 81000 хворих. Це відкриття може зробити істотний вплив на ті стратегії, що зараз використовують держави для стримування епідемії коронавірусу.

Вчені поки не мають єдиної думки про те, яку роль відіграють в поширенні хвороби безсимптомні носії, і наскільки вони заразні. Деякі з них вважать, що заразні, а інші наполягають, що зараження відбуваються після кашлю та чхання, тобто вже на стадії хвороби. 

Читайте також: Нові випадки COVID-19: у Києві підтверджено ще чотири випадки, у Львові – один

У свою чергу Всесвітньої організації охорони здоров'я вважає, що безсимптомна передача зустрічається "екстремально рідко". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook