Обвинувачений у справі про смертельну ДТП у Харкові Геннадій Дронов може отримати більший термін, ніж інша фігурантка розслідування  – Олена Зайцева.

Читайте також: "Дадуть однаковий термін": ключові моменти у справі кривавої ДТП за участю Зайцевої та Дронова

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

За словами адвоката, експерти не змогли встановити ступінь провини кожного з учасників ДТП, тому з дуже великою ймовірністю суд наближається до того, щоб визнати рівною провину обох обвинувачених.

"В обвинувальному акті щодо Зайцевої відзначили дві пом’якшувальні обставини і жодної обтяжливої, оскільки досі не знайшли і не допитали лікаря-нарколога Олену Федірко", – зазначила Матвєєва.

Читайте також: Лікаря нарколога, яка оглядала Зайцеву, так і не знайшли

"Це все  робиться для того, щоб про стан Зайцевої, викликаний вживанням наркотичних засобів, як обтяжливу обставину, забути і в суді", – додала адвокат.

У підсумку, за словами Матвєєвої, у суді провину Зайцевої та Дронова визнають рівною і малоймовірно, що при цьому Зайцева отримає 10 років.

"Дронов, не визнаючи провини, дуже реально може отримати більше, ніж Зайцева. Такими методами робиться все, щоб зменшити відповідальність Зайцевої. Причому роль прокурорів тут, незважаючи на те, що вони представляють сторону обвинувачення, одна з вирішальних", – додала адвокат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter