Українцю за скоєння смертельної дорожньо-транспортної пригоди у Польщі загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: На трасі "Луцьк-Рівне" сталась смертельна ДТП (фото, відео)

Про це повідомляє "Польське Радіо".

Національна прокуратура Польщі повідомила про внесення до суду обвинувального акта проти громадянина України.

ДТП сталася ввечері 22 травня. Українець, який їхав автомобілем марки Mitsubiishi Pajero, повернув з другорядної дороги на головну, при цьому він виїхав на зустрічну смугу руху. На відстані приблизно 300 метрів від перехрестя Олександр Т. здійснив лобове зіткнення з автомобілем марки Volvo s80, у якому подорожувало чотири особи і яке їхало правильною смугою руху.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Дронов може отримати більший термін, ніж Зайцева

Внаслідок зіткнення пасажирка Volvo зазнала серйозної травми, у результаты якої вона померла. Водій авто та інші двоє пасажирів отримали переломи і побої. На підставі проведеного токсикологічного обстеження був виявлено, що на момент ДТП в організмі Олександра Т. було 4 проміле алкоголю.

Експерт з дорожнього руху зауважив, що водій Volvo не мав можливості здійснити ефективний маневр для уникнення зіткнення.

Громадянину України висунули обвинувачення у спричиненні в нетверезому стані ДТП, унаслідок якої загинула одна особа, а ще три особи були травмовані.

Олександр Т. зізнався у скоєному злочині і пояснив, що у зв’язку з нетверезим станом він не пам’ятає інциденту. Чоловіка заарештували. Йому загрожує від 2 до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter