Міністерство охорони здоров'я розробляє правила роботи навчальних закладів від 1 вересня. 

Читайте також: Де його "відкопали": письменник виявив дивний вірш серед питань цьогорічного ЗНО (фото)

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 14 липня. 

"Зараз ми розробляємо правила, як наші діти навчатимуться від 1 вересня. Під час розгляду цих питань і встановлення відповідного регламенту, правил навчання, ми розглядаємо всі без винятку ситуації, зокрема й такі (коли діти навчатимуться у дві зміни)", − каже Максим Степанов

За його словами, обговорюється діяльність медичного працівника у закладі освіти, а також проведення температурних скринінгів у школярів. Наразі МОЗ і Міносвіти розробляють правила для роботи закладів освіти.

"Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання варто розглянути і власнику закладу, адміністрації – в який спосіб буде працювати медична сестра. Що стосується скринінгу температури, то вимірювати її можуть й інші працівники школи", − повідомив Степанов. 

Читайте також: Президент зробив важливу заяву про дистанційне навчання під час візиту на Волинь

Він наголосив, що правила повинні бути ефективними для захисту, а разом з тим і максимально комфортними для всіх учасників освітнього процесу. "У нас ще не було такої ситуації, яку ми переживаємо щодо коронавірусної хвороби та пандемії у всьому світі", − каже міністр охорони здоров'я.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook