Написи на стінах, які так ретельно замальовують. Що вони означають та чи вдалось правоохоронцям натрапити на слід людей, які таким чином розповсюджують наркотичні речовини. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: На "Ягодині" у чоловіка знайшли психотропи та марихуану

Журналісти вирішили поцікавитись у перехожих, чи знають вони, що означають ці написи.

Раніше такі написи можна було побачити в спальних районах Луцька та віднедавна вони почали з’являтися і в центрі міста. Їх оперативно замальовували, особливо старано – самі адреси сайтів, адже, зайшовши за посиланням, навіть школяр міг з легкістю замовити наркотичні речовини. За словами директора департаменту муніципальної поліції Юлії Сиротинської – за 3 місяці це вже друга хвиля масової появи написів-"закладок". На приміщенні самого департаменту теж був такий напис.

Очільниця луцьких муніципалів переконана – встановлення систем відеонагляду в подальшому допоможе здійснювати контроль – аби такі написи більше не з’являлися. З власних джерел стало відомо – за нанесення такої "реклами" на стіни "художники" отримували приблизно 10 тис. грн.

Читайте також: У школах на Волині учні здають гроші "смотрящим", які потім відправляють у в’язницю

"У структурі поліції Волині є окремий підрозділ – управління протидії наркозлочинності. Запевняю Вас, що подібні написи не залишаються поза увагою поліцейських. Вся інформація перевіряється, береться до уваги і вживаються всі необхідні заходи", – розповів Віктор Гомоль, керівник сектора комунікацій ГУНП у Волинській області.

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter