Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі провів зустріч із студентами, науково-педагогічними працівниками та співробітниками Східноєвропейського національного університету.

Читайте також: У СНУ відбувся цікавий захід "Кава з ректором", на якому обговорили запровадження дуальної освіти (фото)

Зустріч відбулася 27 лютого. Спочатку Міхеіл Саакашвілі провів "живу" бесіду зі студентами та викладачами університету у бібліотеці, де відповідав на усі запитання, які цікавили студентів.

Згодом зустріч продовжилася уже в Центрі культури та до дозвілля СНУ імені Лесі Українки, де політик провів академічну зустріч-лекцію на тему "Реформи України: стан та перспективи".  

"Ми щиро вдячні, пане президенте, що ви знайшли час у своєму щільному графіку відвідати наш університет імені Лесі Українки та провести лекцію для наших студентів і працівників університету", – розпочав захід ректор СНУ Анатолій Цьось та запросив Міхеіла Саакашвілі до слова.

У своїй лекції колишній президент Грузії навів для прикладу Польщу – країну, яка вийшла з кризи у набагато скрутнішому фінасовому становищі, ніж Україна, але зараз вона успішно розвивається та вийшла на багато вищий рівень, ніж Україна.

Читайте також: У СНУ відбулося офіційне обговорення щодо перейменування університету: що вирішили

"Аби Україна розвивалася, ми маємо створити систему, яка дозволяє йти вперед. Мають бути нижчі податки, ніж у Польщі і Європі, мають бути простіші правила регуляції, ніж у Євросоюзі, має бути менше бюрократії і швидші процедури", – наголосив Міхеіл Саакашвілі, додавши, що задля того, аби повернути українських заробітчан додому, Україна повинна запропонувати їм кращі умови, ніж у Євросоюзі.

Студентство ставило Міхеїлу Саакашвілі запитання, які стосувалися реформ, працевлаштування та покращення життя в Україні. Політик чітко відповідав на усі питання та в кінці своєї зустрічі побажав студентам критичо ставитися до докорів, які їм кажуть та вірити у те, що вони роблять. Наостанок усі охочі змогли зробити фото на згадку із відомим політиком.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook