Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України став на сторону вкладників банку "Форум". Суд змусив одну із фірм групи "Континім" нардепа-олігарха Степана Івахіва виплатити 32 мільйони доларів київській фінансовій установі, та визнав договір поруки між банком "Форум" та ТОВ "Завод Галичина" дійсним.

Читайте також: НАБУ підозрює волинського нардепа Івахіва у корупції

Вкладники "Банку Форум" вважають постанову Вищого суду першим кроком до перемоги, передає ТРК "Аверс".

Таким чином, суд не дав списати кредит на суму близько 32 мільйонів доларів, що дозволить вкладникам банку "Форум" ефективно боротися за повернення своїх коштів.

"Ми не хочемо допустити, щоб компанії WOG списали кредитні зобов'язання перед банком "Форум", – заявив представник громадської організації "Форум SOS" Євген Кучеров

"Ми не пропустили жодного суду, ми їздимо на суди в Луцьк і Рівне, куди розгляд справи перенесли спеціально, щоб все вирішити на місцевому рівні. Ми вдячні нашій київській Феміді, яка не дає розікрасти такі гроші", – продовжує Євген.

Читайте також: Відомий 50-річний боксер порадував шанувальників своїм виступом

Позитивне рішення суду стало можливим завдяки активності вкладників банку "Форум", які стежать за процесом і відстоюють свої права в судах.

"Якщо банк "Форум", який зараз знаходиться в стані ліквідації, отримає кредити, які можуть бути погашені такими компаніями як WOG, шанс на повернення грошей вкладникам збільшується", – каже вкладник і колишній співробітник банку "Форум" Ольга Тищенко.

Читайте також: Степан Івахів вкотре намагається дискредитувати дружину друга

"Держава в повному обсязі виконала свої зобов'язання у законному порядку. Суми до 200 тисяч гривень виплатили. Оскільки банк "Форум" був дуже потужним, сильним і стабільним банком, то вкладників, які довірилися йому і пустили свої кошти на розвиток економіки України, набагато більше тих, у кого суми менше 200 тисяч гривень, гарантованих державою", – говорить жінка.

"За ці суми ми і боремося. Хоча минуло чотири роки, мене досі обурює заява пана Кубіва, який тоді був главою НБУ і говорив вкладникам на мітингу: вас ніхто не змушував нести гроші в банк. Якщо з нами вчинили по–варварськи, то ми хочемо цивілізовано відстояти свої права в суді", – говорить Ольга.

Детальніше у сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter