Очільниця міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, як  допомогти організму правильно увійти в робочий ритм після літнього відпочинку  і налагодити повноцінний сон.

Читайте також: Знайдено спосіб перемогти безсоння за дві хвилини

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Супрун порадила безпосередньо перед сном відмовитися від перегляду телепрограм, а також обмежити час користування гаджетами.

Також для забезпечення повноцінного відпочинку  Уляна Супрун порадила за 30-45 хвилин до сну слухати класичну музику або іншу музику з повільними ритмами.

"Крім поліпшення якості сну, така музика сприятиме ослабленню симптомів тривожності і депресії", – зазначила Супрун.

Також Уляна Супрун порадила перед сном думати про хороше і уявляти приємні картини або місця. Як зазначила очільниця МОЗ, нещодавнє дослідження вчених, в якому брали участь люди, що страждають безсонням, довели, що візуалізація перед сном дозволить заснути на 20 хвилин швидше. 

Читайте також: Звички перед сном, від яких краще відмовитись

Також, за словами Супрун,  для гарного сну треба подбати, щоб ноги і руки були в теплі.   "Зігрівання кінцівок сприяє оптимальному процесу терморегуляції і підсилює загальні втрати тепла тілом. Для цього слід одягти шкарпетки або ж зробити теплу ванну для ніг ", – сказала в.о. міністра.

Щоб мати гарний повноцінний нічний сон, слід стежити за раціоном: уникати кофеїну (за 6 годин до сну), алкоголю (за 4 години до сну) і великої кількості їжі перед сном.

А ще Супрун порадила читати друковану книгу, адже це прийом, який допоможе відчути сонливість.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter