У середу, 10 березня, значна частина України перебуватиме під впливом антициклону, тому суттєві опади не очікуються.

Читайте також: Весняні вітри та потепління: якою буде погода в Україні

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Вітер буде з північного сходу, помірний.

Найближча ніч − холодна, -5°...-10°, на північному сході та півночі місцями -10°...-15°.

Завтра вдень передбачається від -3° до +3°, на Закарпатті до +6°.

У Києві 10-го березня буде сухо та холодно, вночі -5°...-8°, вдень 0°...-2°.

Синоптик запевняє, що потепління, разом з опадами, прийде в Україну в кінці тижня.

Читайте також: В Україну насувається шторм

Прогноз погоди на тиждень 

Цього тижня в Україні очікується прохолодна весняна погода з температурою +2°...+4° с поступовим потеплінням, яке досягне свого піку в неділю. Так, температура в західних регіонах підвищиться до +12°. Починаючи з п'ятниці Україну періодично заливатимуть дощі, місцями очікуються снігопади.

  • У вівторок, 9 березня, практично на всій території України, крім південних і західних областей, очікуються негативні значення температури. Сніг пройде тільки на Тернопільщині, в інших областях − без опадів.

  • У середу в центральних областях трохи потеплішає: температура підвищиться до +2°. У західних областях опади у вигляді снігу поширяться на Хмельницький, Вінницю, Івано-Франківськ, Чернівці і дійдуть до Житомира.

  • У четвер опади припиняться і денного "плюса" стане набагато більше: негативні значення температури вдень залишаться тільки на півночі. Найтепліше буде в Одесі та Миколаєві: тут температура підвищиться до +4°.

  • У п'ятницю всю країну, крім східних областей, накриють дощі і сніг. В середньому по країні температура практично не зміниться, тільки на заході традиційно потеплішає до +8°.

  • На вихідних, 13 і 14 березня, в Україні потеплішає до +12°. У суботу опади накриють південні області, а в неділю − західні. На решті території періодично буде виглядати сонце.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook