Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації, враховуючи погіршення епідеміологічної ситуації у Волинській області, заборонила повне відновлення роботи кафе та ресторанів. Тому ці заклади поки що можуть продовжувати працювати у режимі доставки та на виніс, а також приймати відвідувачів на літніх терасах з дотриманням правил карантину. Про це сьогодні говорили під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеозв’язку, яку провів секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Читайте також: На Волині підтвердили ще +27 випадків інфікування COVID-19

Про це йдеться на сайті Луцькради.

За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, у Луцьку станом на 9 червня зареєстровано 231 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. За останні три доби додалося 19 нових випадків. До сімейних лікарів із захворюваністю на грип та ГРВІ за добу звернулося 66 лучан. При цьому щоденно реєструються випадки захворювання медиків. Також є спалахи у трудових колективах, сімейні вогнища.

"Як бачимо, ситуація невтішна. На жаль, більшість лучан зараз нехтують елементарними правилами санітарної безпеки. Карантин продовжується, і хвороба нікуди не зникла. Ризик зараження коронавірусом усе ще досить високий. І якщо на початку карантину усі віднеслися до цього серйозно, то зараз втримати ситуацію під контролем стає непросто. Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації рекомендувала нам скасувати деякі послаблення карантину, зокрема закрити дитячі садочки, спортивні та фітнес-клуби. Ми щодня вивчаємо ситуацію, аналізуємо показник захворюваності. Якщо ситуація і надалі буде погіршуватись і кількість хворих не зменшуватиметься, ми повернемося до цього питання та приймемо відповідні рішення. Аби цього не сталося, кожен мешканець міста повинен дотримуватися карантинних вимог. У громадському транспорті, магазинах та інших закритих приміщеннях, ринках необхідно перебувати у масках та дотримуватися соціальної дистанції. Самодисципліна та елементарні правила гігієни допоможуть уникнути інфікування та посилення карантинних заходів", – зазначив Григорій Пустовіт.

Читайте також: Ситуація з коронавірусом – критична: на Волині не буде послаблення карантину

Працівники Національної поліції продовжують перевірку дотримання карантинних заходів у місті. Відстежують коло контактних осіб та тих, хто повинен перебувати на самоізоляції.

Інспектори муніципальної варти сьогодні обстежували кафе та ресторани, які відкрили для відвідувачів літні тераси та працюють в режимі доставки, а також магазини роздрібної торгівлі.

Силами управління ДСНС проводяться дезінфекційні заходи у багатоповерхівках міста, а також агітаційно-роз’яснювальна робота серед населення.

Громадський транспорт міста працює у штатному режимі. Сьогодні, 9 червня, на вулиці міста виїхали 165 одиниць транспорту: 32 тролейбуси та 133 маршрутні автобуси. Як зазначив начальник управління транспорту Володимир Степанов, щодня громадським транспортом користується в середньому 16 тисяч пільговиків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook