У зв'язку із збільшенням хворих на коронавірус у Волинській області, зокрема, у Луцьку, подальших пом’якшень карантину не буде. Про це повідомили у Волинській ОДА під час брифінгу у вівторок, 9 червня.

Читайте також: На Волині коронавірусом захворіло шестеро прихожах релігійної громади

Зокрема, ОДА рекомендує "Укрзалізниці" зупинити рух потягів в області, а органам місцевого самоврядування – закрити спортивні зали та дитячі садочки або зменшити кількість дітей у них. Остаточне рішення прийматимуть місцеві ради. Рух громадського транспорту поки не відмінятимуть, але за умови його заповнення на 50%.

Подальших послаблень карантину в області, зокрема, відкриття ресторанів, розважальних центрів, кінотеатрів не буде.

"Тенденція до зниження кількості хворих в області не зберігається. Продовжують виникати спалахи у медичних закладах, організованих колективах та сімейних вогнищах. За останню добу виявили 34 нових хворих", – зазначили в ОДА.

Крім того, повідомили, що сьогодні, 9 червня, відбудеться засідання обласної комісії, але у зв’язку із показниками, переходу до наступного етапу пом’якшення карантину, на жаль, не відбудеться.

"Ситуація критична, кількість хворих зростає через те, що люди почали виходити в офіси", – наголосили під час брифінгу.

Читайте також: У лікарні на Волині помер інфікований коронавірусом 63-річний чоловік

Згідно з даними МОЗ, в Україні станом на 9 червня сім областей та Київ не готові до послаблення карантинних заходів. Зокрема, не готові пом’якшувати обмеження Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області та Київ.

Згідно з повідомленням, за допустимої норми менше ніж 12 на 100 тисяч осіб у Києві цей показник становить 15,23, у Волинській області – 16,58, Житомирській – 13,17, Закарпатській – 16,67, Львівській – 19,00, Рівненській – 23,51, Тернопільській – 12,04, Чернівецькій – 35,40.

Зазначимо, що за останню добу на Волині зареєстровано 34 нових випадки захворювання на COVID-19: Ківерцівський район – 11, Камінь-Каширський район – 8, Ратнівський район – 5, Турійський район – 3, м. Луцьк – 3, Луцький район – 2, Іванничівський район – 1, Маневицький район – 1. Один випадок хвороби завершились летально (Камінь-Каширський район).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook