Частину території колишнього військового містечка у Ковелі, що на вулиці Володимира Кияна, 51 (колишня вулиця Ватутіна) планують віддати під садибну житлову забудову учасникам АТО. Наразі триває громадське обговорення містобудівної документації. 

Про це повідомляє "Ковель Пост".

Читайте також: Луцький депутат отримав землю, маніпулюючи учасниками АТО

Ділянка знаходиться в північно-східній частині міста Ковеля. Нині тут є індивідуальні житлові будинки, медпункт, гаражі, інші споруди та зелені насадження. Ряд будівель колишньої військової частини знаходяться в зруйнованому стані і підлягають знесенню. 

Згідно проекту територія кварталу поділятиметься на житлову, громадську забудову та будівлі автомобільного транспорту (гаражі). 

Під житлову забудову передбачено майже 4,3 га. Тут планується розмістити 40 індивідуальних житлових будинків та 10 двоквартирних двоповерхових житлових будинки. 

Понад півтора гектара займатимуть об'єкти транспортної інфраструктури (гаражі, майданчик для паркування автомобілів на 54 місця). У житловому кварталі також буде пункт первинної медичної допомоги.

У північній частині кварталу запроектовано вулицю шириною 18 м, яка відповідає пропозиції раніше розробленого детального плану. На вулиці зі сторони вул. Володимира Кияна в напрямку села Дубове передбачається влаштування велосипедної доріжки. 

Житлові вулиці з двосторонньою забудовою запроектовані шириною 15 м з проїзною частиною 7 м. Вулиці з односторонньою забудовою житловими будинками – 12 м з проїзною частиною 6 м. Ширина тротуарів – 1,5 м. На всіх вулицях передбачено двосторонній рух транспорту. 

Будівлі та споруди житлової та громадської забудови будуть забезпечені інженерними мережами: електро- та водопостачанням, каналізуванням та водовідведенням. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter