"Книги – це те, що ніколи не зможе втратити інтерес людини до себе. Це вічний потік думок та невичерпних пізнань. Протягом усього життя книга є моїм невід'ємний другом, котрого хочеться пізнавати все глибше і глибше. Хоча, я часто себе запитую: хто і навіщо створив книгу? І остаточної відповіді ніяк не знайду. Князь Ярослав сказав "Книги – це річки,що наповнюють Всесвіт", і цим самим дав найточнішу характеристику цього слова", – зазначив Іван Миронович Киричик.

Читайте також: Волинський нардеп поділився улюбленими книгами

"Серед своїх улюблених книг я можу виділити такі:

1."Залишенець. Чорний ворон" Василя Шкляра.

Роман відтворює одну із сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. В його основу покладено історичні документи, зокрема, з розсекречених архівів КДБ.

Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб вбити у пам'яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили – але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: "Воля України або смерть". Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони – залишенці – обрали собі смерть.

2. "Злочин і кара" Федора Достоєвського.

"Злочин і кара" – розповідь про душевні муки й етичні дилеми Родіона Романовича Раскольнікова, бідного колишнього санкт-петербурзького студента, який виносив і здійснив задум убити стару жінку лихварницю з метою пограбування. Йому здавалося, що з грошима він зможе здійснити добрі справи, чим спокутує свій злочин, водночас світ позбудеться нікчемного паразита. Раскольніков бажає також переконатися в тому, що деякі вибрані люди можуть і навіть мають моральне право на вбивство. Він порівнює себе із Наполеоном Бонапартом і вірить, що злочин, здійснений із шляхетними мотивами, простимий. Але йому довелося довідатися, що він… "не Наполеон".

Читайте також: ТОП-5: депутат Волинської облради склав список улюблених книг

3. "Століття Якова" Володимира Лиса.

У сюжетному плані дія роману відбувається мовби в трьох площинах – протягом останнього столітнього року поліського селянина Якова з села Загорани, за п'ять років до того, коли він рятує наркоманку Оленку, яка забрела в його село, і впродовж майже цілого двадцятого століття. Дитяче кохання, викрадення коханої, що стала чужою нареченою, служба у Війську Польському, кохання до польської шляхтянки, війна з німцями, полон і знову війна, велика і особиста трагічна українсько-польська різанина, драматичні повоєнні події. Селянин усе столітнє життя мешкає у своїй старій хаті на Волині, чекає листа від нещодавно порятованої ним Оленки і приїзду на столітній ювілей сина Артема.

4. Біблія.

5. "7 звичок надзвичайно ефективних людей" Стівена Кові.

Ця книжка – світовий супербестселер, праця №1 у темі росту особистості! Вона позитивно вплинула на життя мільйонів людей в усьому світі, серед яких Білл Клінтон, Ларрі Кінг, Стівен Форбс. Це книжка для тих, хто хоче стати кращим у професійній діяльності, максимально реалізувати свій творчий потенціал та назавжди змінити своє життя на краще", – зазначив Іван Миронович.

Юлія Самчук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter