Опозиціонер в листі відповів на питання кореспондента The New York Times.

Читайте також: Насильство, суїциди та хвороби: зворотний бік російської армії

Російський опозиціонер Олексій Навальний дав перше інтерв'ю з моменту його ув'язнення в колонію, передає ТСН.

Політик написав лист в видання The New York Times. На 54 рукописних сторінках він відповів на питання кореспондента і розповів про своє життя у в'язниці.

Психологічне насильство і тортури російським телебаченням

Навальний розповів, що його примушують дивитися державні телеканали і патріотичні фільми. Відволікатися на інші заняття в цей час не можна.

«Читати, писати або робити щось ще заборонено. Треба сидіти і дивитися телевізор. І якщо ув'язнений засинає, охоронці кричать: «Не спи, дивись!», – каже опозиціонер. За його словами, в цьому полягає суть ідеології путінського режиму: підміна справжнього і майбутнього «героїчним минулим».

Політик скаржиться, що всюди висять відеокамери, що створює додатковий дискомфорт. Він порівняв колонію з китайськими трудовими таборами, де все «ходять строєм», скрізь є камери і стукачі.

Позбавлення сну

В інтерв'ю Навальний підтвердив, що раніше його дійсно будили по кілька разів за ніч.

Читайте також: "ФСБ в рясах": Московський патріархат у 2014 році прикривав анексію Криму (відео)

«Позбавлення сну – одна з улюблених тортур спецслужб. Слідів не залишається, але терпіти це неможливо», – говорить він.

Санкції проти РФ

Олексій Навальний закликає країни Заходу вести санкції не проти Росії, а окремо проти олігархів, пов'язаних з російськими політиками і Путіним. За його словами, санкції проти генералів і чиновників, які пов'язані з різними злочинами путінського режиму, неефективні, адже це всього лише виконавці.

Нагадаємо, Олексій Навальний повернувся в Росію з Берліна, де лікувався після отруєння «Новачком». Його літак, який повинен був прибути в «Внуково», перенаправили в аеропорт «Шереметьєво». Там його затримали.

Судове засідання у справі Навального відбулося наступного дня після прибуття. Його залишили під арештом. Суд Москви ув'язнив Навального на 3,5 року. Після затримання опозиціонера в Росії почалися масові мітинги в багатьох містах країни. Під час акцій силовики жорстко затримали тисячі людей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook