30% українців, що перебувають на заробітках чи навчаються в Польщі, планують залишатися в цій країні на тривалий час, а в майбутньому – на постійне проживання.

Читайте також: У Польщі вирішили безкоштовно працевлаштовувати українців

Такі результати опитування, нещодавно проведеного незалежним польським науково-дослідним інститутом ARC Rynek i Opinia серед 400 українців, які проживають в Польщі принаймні кілька місяців, передає Інфо-Шувар.

Як зазначається, 88% респондентів заявили, що бажання залишитися на постійне проживання в Польщі викликане, перш за все, тим, що рівень життя тут кращий, соціальні умови комфортні, а оплата праці доволі висока.

Найбільший рівень задоволення умовами свого проживання в Польщі було зафіксовано серед українців, що живуть і працюють в регіоні над річкою Вісла.

"Для багатьох українців Польща є країною, де вони хочуть жити, заробляти та будувати своє майбутнє", – каже Адам Чарнецькі, віце-президент ARC Rynek i Opinia.

Він також звертає увагу, що емігранти з України позитивно відзиваються про доброзичливість поляків до них, як іноземців. "74% респондентів заявили, що культурна спорідненість між двома державами допомагає їм адаптуватися в новому середовищі та краще порозумітися з поляками", – розповідає Чарнецькі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter