53-сесію міськради з впевненістю можна віднести до тих, на якій вирішують одні з найважливіших рішень, і до тих, на яких депутати все ніяк не можуть дійти консенсусу, доходило до взаємних образ. А ще її як завжди проігнорували представники партії Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Читайте також: Кращий захист – це напад: депутат Луцькради Покровський "відхрестився" від грального бізнесу (відео)

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

"Фактично кожну сесію фракція БПП Солідарність, пропрезидентська партія, не приходить на сесію міської ради, не голосує за ті питання, які ми виносимо, в тому числі сьогодні дуже багато важливих питань, і перерозподіл залишків, а це більше 30 мільйонів, на різноманітні видатки, і в галузі ЖКГ, і в галузі охорони здоров’я, це дійсно дуже важливі видатки. Ми бачили, що на початку не було жодного представника, на попередніх сесіях така сама ситуація", – розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук

Апелювати з цього приводу не було кому, тому голосування за проекти рішень продовжилися. Проте Ігор Поліщук зазначив – це неповага до лучан, бо ж саме на сесіях приймають найважливіші рішення. Перші декілька десятків питань – земельні, проте саме під час голосування слово взяв обранець громади Андрій Козюра.

 Оскільки нещодавно оприлюднили результати журналістського розслідування щодо діяльності злочинної групи, яка діяла у сфері оборонного комплексу й розкрадала кошти,депутат зазначив, що мовляв, до цієї оборудки причетний і Президент.

"Ми внесли звернення цієї сесії невідкладне питання про те, щодо звернення до верховної ради щодо розслідування і щоб вивести ці всі факти вивести всіх учасників цієї схеми на чисту воду, і по–друге процедура імпічменту Президенту. На жаль, закону про імпічмент не існує", – розповіда є Андрій Козюра

Рішення проголосувати за імпічмент Президенту України за державну зраду підтримали усі присутні депутати, звісно, окрім представників партії Петра Порошенка, ну звісно, вони ж так і не прийшли. Опісля звітували головні фінансисти міста, тож зайшла мова за славнозвісні швейцарські тролейбуси. Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив – те, що лучани до сих пір не мають нового електротранспорту – вина звичайних політичних амбіцій.

"Дехто наламав дров, сьогодні соромно дивитися в очі лучанам, і от починають називати інші причини, хто винен, ми знаємо хто винен і лучани знають хто винен в цій ситуації", – виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Читайте також: В мережі глузують з депутата Луцькради, якому належить більшість гральних закладів міста (відео)

Та схоже, що виступ Григорія Пустовіта зачепив за живе Аллу Надточій, бо ж саме з діалогу депутатки та виконувача повноважень Луцького міського голови розпочалася жвава дискусія між кількома обранцями, кожен апелював як міг, бо ж тема тролейбусів повела за собою обговорення і зарплатні, і премій, і виборів, і навіть дозвілля депутатів. До Алли Надточій звернувся Сергій Була.

"Якщо ви знаєте якісь факти розкрадання, зловживання, чи підкупу, звертайтеся у правоохоронні органи ви працювали і працюєте до цієї пори, я ні разу не чув про ваші звернення…люди працюють на те, щоб був результат для лучан", – розповідає  Сергій Була.

Словесна перепалка присутніх тривала майже годину, що унеможливило голосування за наступні проекти рішень. Варто зазначити, що питань, за які мали б проголосувати депутати було більше ста.

Тим не менше, минуло більше двох годин, як у сесійну залу прибув перший представник партії БПП "Солідарність" Андрій Покровський, цікаво, що обранець запропонував розглянути проект рішення про припинення діяльності гральних закладів у місті, та чи будуть після слів реальні дії, чи мине все так, як і два роки тому – коли Андрій Покровський за ідентичне рішення не проголосував

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook