Авторитетний український політичний експерт та соціолог Віктор Небоженко проаналізував скандал із заміною новорічного привітання президента Петра Порошенка на заяву Володимира  Зеленського. Він назвав основний суть даної провокації, яка відбулась на телеканалі "1+1".

Читайте також: Зеленський оголосив про участь в президентських виборах

"Вибори президента України розпочалися з галасливого "новорічного" скандалу. Популярний телеканал "1+1" замість традиційного новорічного привітання президента України показав свого улюбленого артиста Зеленського, який радісно повідомив публіці, що він йде на вибори президента України. Але замість того, щоб тримати удар, зробити вигляд, що нічого особливого не сталося, армія порохоботів, як по команді, вибухнула потоком ненависті і обурення.

Читайте також: Радянська традиція: на 1+1 пояснили, чому не показали Порошенка під бій курантів

Таким чином господар телеканалу Коломойський, і команда Зеленського домоглася свого. Завдяки "роботі" величезної армії порохоботів в новорічну ніч ця новина перетворилася в головну інформаційну подію Нового Року та старту президентської кампанії. А головне, що цим легким, але небезпечним діянням артист-комік Зеленський миттєво перетворився в політика, смертельного ворога нинішнього президента України Порошенка, що призвело до серйозної делігітімаціі його політичного іміджу. Якщо президента Порошенко не бояться і над ним знущаються журналісти і артисти, інтернет і телеканали, то як можна серйозно претендувати на образ Отця Нації, який породив "армію, мову, і віру".

У цьому скандалі армія порохоботів зосередила свої зусилля на особистості власника телеканалу олігарха Коломойського, який посмів демонстративно знущатися над амбіціями і прагненням Порошенка ще раз стати президентом. Але всі спроби покарати Коломойського є контрпродуктивними, бо президент сам є запеклим олігархом. Тому порохоботи, які розпалюють ненависть до Коломойського за його знущання над Порошенком, ходять по мінному полю – не можна критикувати одного олігарха, не чіпаючи інших, включаючи самого президента-олігарха, який на відміну від господаря телеканалу зробив свій статок на близькості до влади і використанні влади.

Читайте також: Виборчий сайт Володимира Зеленського зламали хакери за хвилину після його відкриття (відео)

Тим часом, виникає одне важливе питання: чому наше доблесне СБУ, яке так пишається своєю економічною контррозвідкою, що здатна притиснути будь-який бізнес, або своїм політичним розшуком, здатним заткнути рота або зіпсувати життя будь-якому критику влади, або опозиціонеру, своєчасно не поінформувала президента Порошенка про "провокації", яка готується.

А зараз буде цікаво спостерігати за реакцією провідних політиків країни на цю непересічну подію. Наприклад, цікавою буде реакція Турчинова або Генпрокурора Луценка, який в звичайному житті, за словом в кишеню не лізе.

Важливо зрозуміти, чи будуть провідні політики України мовчати, робити вигляд що нічого не сталося, ніби "приниження Порошенка на каналі "1+1" всього лише результат конфлікту двох олігархів". Або вони виступлять на захист Порошенка, тим самим підтримають його на майбутніх виборах.

Відсутність громадської підтримки Порошенка набагато небезпечніша для президента, ніж його низький рейтинг. Ось у чому політичний сенс новорічного скандалу з Порошенком на "1+1", а не те, що щасливий, але наївний Зеленський оголосив, що йде на вибори президента України", – пояснив експерт.

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться 31 березня. За результатами соцопитувань, лідерами президентських перегонів є Юлія Тимошенко та Володимир Зеленський. Петро Порошенко значно поступається конкурентам.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter