На Волині у селі Садів громада зібрала більш як 90% підписів за перехід до Православної церкви України. Однак місцевий священик та два десятки прихильників колишнього МП своїх односельців до храму не пустили, а богослужіння взялися проводити просто неба.

Читайте також: Громада на Волині отримала довгоочікуваний Томос ПЦУ, прихильники МП викрали та переховують церковне майно (фото)

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

На вулиці -10, на обійсті храму гаряче, дві сотні вірян прийшли аби провести збори про перехід до Православної Церкви України. 

"Ми зараз не можемо причастити дитину, бо вона в Українській церкві хрещена, ми не можемо посвідатися самі, бо ми українці, ми не можемо повінчатися, бо ми українці! Це жах, що робиться на нашій землі!", − розповідають обурені мешканці.

Два десятки прихільників колишнього МП в середину нікого не пускають, храм закрили на замок, а Богослужіння демонстративно починають на вулиці. 

Після батлів, хто кого переспіває чи перекричить, збори таки проводять.

Читайте також: "Бажаю скинути "старе рабське" і полюбити Україну", – Волинський митрополит про перехід громад із УПЦ МП до ПЦУ

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter