Кулуарність в ухваленні надважливих рішень щодо воєнних дій на Донбасі призведе до ескалації конфлікту. У цьому переконаний народний депутат від групи "За майбутнє" Ігор Палиця.

Читайте також: "Давайте будемо прикладом для народу": Ігор Палиця про ринок землі (відео)

Про це політик заявив з трибуни Верховної Ради 18 лютого.

Ігор Палиця закликав президента Володимира Зеленського до діалогу з парламентом. Крім того, на його думку, міністр закордонних справ й міністр оборони мали б терміново зустрітися із народними депутатами у зв’язку із обстрілами на Донбасі.

"Дійсно, всі ЗМІ і штаб заявляють про напад російських військ на наших військових і на наші території. Хочу звернутися до Дмитра Олександровича (Дмитро Разумков – спікер ВР) і запропонувати запросити на закриту зустріч, на відкриту зустріч міністра закордонних справ, міністра оборони. Тому що ця кулуарність, яка була всі п’ять років попередньої влади, коли вони кулуарно домовлялися про щось у Мінську, щось підписували, парламент не знав, народ не знав, призвела до того, що ми втратили десятки тисяч наших братів і сестер. Давайте щиро й відкрито розмовляти з парламентом", – заявив Ігор Палиця.

Читайте також: Нардепи створили нове міжфракційне об'єднання у Верховній Раді "Велика Волинь"

"Я хочу звернутися до президента. Пане президенте, вам буде легше приймати рішення в Нормандському форматі, приймати рішення, коли ви будете зустрічатися один на один або разом в компанії з іншими президентами з Путіним, якщо за вами буде стояти парламент і буде згода або допомога парламенту у вашій нелегкій праці, – додав він. – Кулуарність знову доведе до того, що ми отримаємо ескалацію на сході, і за допомогою зброї нам будуть казати, що ви обіцяли – виконуйте. Цього не можна допустити".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook