У громаді Луцького району запровадили посиленні карантинні обмеження.

Читайте також: "Краще буде кілька ліжок вільних, ніж стоятимуть швидкі у черзі": у ковідному шпиталі під Луцьком облаштували додаткові ліжкомісця

Двотижневий карантин з 31 березня запровадили у Городищенській громаді Луцького району, до неї входить 21 село. Про це розповів заступник голови Городищенської територіальної громади Іван Пікун, йдеться у сюжеті Суспільного.

Посилення карантину в громаді запровадила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Точної кількості хворих в громаді, говорить Іван Пікун, порахувати не можуть, бо зі скаргами люди звертаються не тільки в місцеві медзаклади.

За попередню добу зареєстрували шість підтверджених випадків захворювання COVID -19. Карантин в Городищенській громаді триватиме до 13 квітня включно.

Загалом на території громади проживає майже 10 тисяч людей. Із 31 березня учні 10 шкіл громади навчаються дистанційно.

Працівники Городищенської сільської ради припинили прийом громадян. У місцевих магазинах покупців без масок не обслуговують. Журналісти побували у громаді, поспілкувалися з місцевими жителями та дізналися, які ще карантинні обмеження діють у селах.

Читайте також: У 13 волинських територіальних громадах можуть посилити карантин

"У перший день обмежень у Городищенській громаді зафіксували одне порушення правил карантину. У селі Бережанка було складено адмінматеріали на продавця магазину", − розповів Іван Пікун.

Нагадаємо, за результатами епіднагляду визначено перевищені показники щодо динаміки захворюваності на коронавірусну хворобу по 13 об’єднаних територіальних  громадах, з них 4 – по Луцькому району (Луцька міська територіальна громада,  Торчинська, Підгайцівська,  Городищенська), 1 − по Горохівському району (Берестечківська), ще 8 міських територіальних громад.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 року №230 та  з метою попередження подальшого поширення COVID-19  проводяться позачергові засідання місцевих комісій з питань ТЕБ та НС.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook